29.11.2019  |  Supply chain

Grønt transportkoncept modtager endnu en pris

Schmitz Cargobulls transportkoncept EcoDuo vinder endnu en pris, denne gang på European Tranport Award for Sustainability i München. Køretøjskombinationen belønnes for både at være grøn og økonomisk ansvarlig.

Schmitz Cargobull har med transportkonceptet ”EcoDuo” endnu engang sikret sig en af de eftertragtede bæredygtighedspriser fra Huss-Verlag. I denne omgang imponerede EcoDuo ekspertjuryen i kategorierne ”Koncept” og ”Initiativ”.

Læs også: Daimler vil have komplet CO2-neutral lastbilflåde i 2039

”Vi anser EcoDuo for at være en langsigtet effektiv transportløsning for hele Europa, både økologisk og økonomisk, hvilket er grunden til, at vi vil anbefale brugen af konceptet”, sagde Andreas Schmitz, bestyrelsesformand for Schmitz Cargobull AG, under prisuddelingen d. 21. november i München.

EcoDuo er to almindelige sættevogne, der er koblet sammen med en dolly og bugseres af en sættevognstrækker.

Den samlede bugservægt af sættevognstrækkeren og den første sættevogn er 40 tons, mens bugservægten for den anden sættevogn kan variere og nå op op 36 tons, hvilket i øjeblikket opfylder kravene i de skandinaviske regulativer.

Transportindustrien kan forblive uændret
”EcoDuo-kombinationen er et af de få koncepter, der reducerer CO2-udledningen med op til 25 procent og samtidig reducerer statens og forbrugernes økonomiske omkostninger. Ved at bruge denne form for transportkoncept kan vi forøge den tyske industris konkurrencedygtighed og gøre det værd for virksomheder fortsat at producere deres varer i Tyskland og at eksportere deres varer herfra til alle dele af verden", fortsatte Andreas Schmitz.

"Vi er overbeviste om styrken i konceptet, fordi det ikke kræver yderligere tilkøb for vognmændene, der kan falde tilbage på deres nuværende transportflåde.”

EcoDuo-køretøjet kan nemt opdeles, for eksempel ved grænser eller i bestemte områder, hvor det påkræves.

Ved at bruge to almindelige sættevogne får de allerede eksisterende dimensioner i transportindustrien lov til at forblive de samme. Al-infrastruktur kan stadig bruges uden yderligere dyre investeringer. Dette sikrer også, at jernbanetransporten kan fortsætte som hidtil, og at af- og pålæsning kan forblive uændret.

Læs også: Tyskland åbner elektrisk motorvej for lastbiler

EcoDuo lever op til alle sikkerhedsstandarder med moderne køretøjer, der er state-of-the-art, når det kommer til teknologien, for eksempel ved aksel- og bremsesystemer.

-SMP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere