28.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Daimler vil have komplet CO2-neutral lastbilflåde i 2039

I 2039 skal alle nye køretøjer fra Daimler Trucks & Buses være CO2-neutrale i drift. De første serieproducerede batterikøretøjer kommer i 2022 og senere følger flere på brint. Selskabet vil også have politikerne på banen for at gøre de grønne løsninger konkurrencedygtige.

Daimler Trucks & Buses (DT&B), der er blandt verdens største producenter af kommercielle køretøjer, har sat sig et bæredygtighedsmål for hele koncernen, der betyder, at man kun vil tilbyde CO2-neutrale køretøjer i Europa, Japan og NAFTA (USA, Canada og Mexico) i 2039.

Læs også: Arla tester to biogaslastbiler i København

Allerede i 2022 planlægger DT&B at være klar med de første serieproducerede batteridrevne køretøjer i sit portfolio i triaden af kernesalgsområder (Europa, USA og Japan), og ved udgangen af næste årti vil selskabet udvide sit udbud af brintkøretøjer i serieproduktion.

Hverken tidslinje eller teknologier er tilfældigt valgt, forklarede Daimlers bestyrelsesmedlem med ansvar for Trucks & Buses, Martin Daum, på sidste uges International Supply Chain Conference i Berlin.

”Fordi det tager omkring 10 år at komplet forny en flåde indtil 2050, så er vores ambition at tilbyde nye køretøjer, der er CO2-neutrale i drift ’fra tank-til-hjul’ lokalt i år 2039. Reel CO2-neutral transport fungerer kun med batterielektrisk eller brintbaseret kørsel”, sagde han.

Samtidig påpegede han, at det overordnede mål om total CO2-neutral transport i 2050 som defineret i Parisaftalen, og som man fra Daimlers side bakker op om, kun er realistisk, hvis der bliver skabt de rette forudsætninger, når det gælder infrastruktur og omkostninger.

”På lokalt plan sælger CO2-neutrale lastbiler og busser ikke sig selv, for selv i 2040 – på trods af alle fabrikanternes indsats – vil køb og totalomkostninger for lastbiler og busser med elektrisk drift stadig være højere end for dieselkøretøjer. Vi har derfor brug for regeringsincitamenter, der kan gøre CO2-neutrale lastbiler og busser konkurrencedygtige”, understregede han.

Læs også: Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Udover de grønne køretøjer, der er på vej, planlægger Daimler også, at alle koncernens fabrikker i Tyskland og det øvrige Europa skal køre på CO2-neutral elektricitet fra vedvarende energi i 2022, og at alle øvrige sites vil følge efter.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere