Busser

Klima, miljø og energi

Fremtidens brændstoffer skal være grønne – men hvordan?

El, biogas, brint, electrofuels, brændselsceller og batterier. Transportsektoren er ved at omstille sig til en grønnere fremtid, men hvad der egentlig skal drive de forskellige fartøjer på sigt, bliver heftigt debatteret. Økonomien er – selvfølgelig – afgørende, lød det på DI-konference om emnet.

Klima, miljø og energi

Scania introducerer verdens første langdistance bus med alternativt brændstof

På IAA præsenterede Scania sin nye Scania Interlink Medium Decker-bus til LNG-drift (flydende naturgas) og med en rækkevidde på op til 1.000 km. Scania udvider hermed det brede udvalg af alternative brændstoffer til bæredygtig langtursbuskørsel.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

​Scania påbegynder tests af batteridrevne elbusser

Scania starter sine første testkørsler af de kommende batteridrevne elbusser i den nordsvenske by Östersund. Tre Scania Citywide LF-busser vil være i drift fra slutningen af 2017, og yderligere tre busser kommer til i starten af 2019.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

​Fra global aftale til global handling

Scania var til stede og klar til handling i forbindelse med COP22. Under konferencen udnyttede koncernen også muligheden for gå ind i endnu et globalt program for bæredygtighed – Below50.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daimler vil have komplet CO2-neutral lastbilflåde i 2039

I 2039 skal alle nye køretøjer fra Daimler Trucks & Buses være CO2-neutrale i drift. De første serieproducerede batterikøretøjer kommer i 2022 og senere følger flere på brint. Selskabet vil også have politikerne på banen for at gøre de grønne løsninger konkurrencedygtige.

Klima, miljø og energi

40% stigning i salg af lastbiler og busser, som kører på alternative brændstoffer

Scania oplevede i 2016 en betydelig fremgang i salget af køretøjer, som kører på alternative brændstoffer. Også uddannelse af chauffører med henblik på mere brændstoføkonomisk og miljøvenlig kørsel (coaching) er i kraftig fremgang.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Scania markedsleder på gasbusser

Med 161 nyregistreringer og en markedsandel på 37,3% blev Scania markedsleder på busser i 2016. Scania er også markedsleder med 77% af den gasdrevne busbestand til den kollektive trafik, hvoraf der alene i 2016 blev leveret 36 nye gasbusser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

To miljøvenlige elbusser triller nu rundt i København

Startskuddet har lydt for fremtidens elektriske københavner-busser. To splinternye elbusser er sat i drift på en af Københavns travleste busruter, og håbet er, at flere af de miljøvenlige busser vil blive indsat i den nærmeste fremtid.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere