25.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Scania introducerer verdens første langdistance bus med alternativt brændstof

Indhold fra partner Hvad er dette?

På IAA præsenterede Scania sin nye Scania Interlink Medium Decker-bus til LNG-drift (flydende naturgas) og med en rækkevidde på op til 1.000 km. Scania udvider hermed det brede udvalg af alternative brændstoffer til bæredygtig langtursbuskørsel.

“Der er mange muligheder for CO2-bevidste by- og forstadsbusoperatører, men der har været et tomrum i langturssegmentet. Det har vi nu gjort noget ved” siger Karin Rådström, chef for Buses and Coaches hos Scania. “I takt med, at LNG bliver mere og mere udbredt i hele Europa og mange andre dele af verden, er det et rettidigt og levedygtigt alternativ”.

LNG-drift kan reducere CO2-emissionerne med 20 procent og samtidig reducere kvælstofilte- og partikelemissionerne markant. Desuden er støjniveauet betydeligt lavere. Nogle lande begynder også at tilbyde flydende biogas, hvilket reducerer CO2-emissionerne med 90 procent.

Bæredygtighed var det overordnede tema for Scania på IAA, hvor hele bus- og turistbussortimentet kører på alternative brændstoffer – fra Scania Citywide LE Suburban-hybriden til Scania Interlink High Decker, som kører på HVO (hydrogeneret vegetabilsk olie).

Desuden fremviste Scania sin batteridrevne Citywide Low Floor-bus, som i øjeblikket er i almindelig rutedrift i den nordsvenske by Östersund. På IAA kunne besøgende ved selvsyn opleve bussen i drift på en intern rute i Deutsche Messe-hallerne.

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere