04.04.2017  |  Klima, miljø og energi

40% stigning i salg af lastbiler og busser, som kører på alternative brændstoffer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania oplevede i 2016 en betydelig fremgang i salget af køretøjer, som kører på alternative brændstoffer. Også uddannelse af chauffører med henblik på mere brændstoføkonomisk og miljøvenlig kørsel (coaching) er i kraftig fremgang.

Antallet af Scania-køretøjer, som kører på alternative brændstoffer, steg med 40 procent, dvs. til i alt 5.000 lastbiler og busser. I Danmark er Scanias markedsandel af tunge lastbiler og busser til gas-drift på mere end 40%.

- Efterspørgslen på køretøjer til bæredygtig transport er flot stigende og det samme gælder for serviceydelser, der supporterer vognmænd og flådeejere til at reducere brændstofforbruget, CO2-udledningen samt omkostningerne forbundet med brændstofforbruget, fortæller salgsdirektør for Scania Danmark, Anton Freiesleben.

Scania oplever nemlig også stigende en interesse for at lade chauffører uddanne og coache til en mere brændstoføkonomisk og miljøvenlig kørestil.

- Lige nu er der på verdensplan ca. 40.000 af Scanias kunders chauffører, som bliver coachet, hvilket er en stigning på 30 procent på kun et år. I Danmark er dette tal lige nu ca. 600 chauffører.

Ecolution by Scania-konceptet, som er markedets mest omfattende og effektive løsning til at reducere CO2-udledningen, udgiften til brændstof og forbedring af oppetiden, er steget på verdensplan med 37 procent i 2015 og tæller nu mere end 2,700 køretøjer. I gennemsnit har Scania globalt set en reduktion i brændstofforbruget og CO2-udledningen på 12 procent på de kunder, som er skiftet til en Ecolution-løsning. Danske kunders besparelse er i gennemsnit 16%.

- For os er det et klart bevis på, at bæredygtig transport og rentabilitet sagtens kan gå hånd i hånd, slutter Anton Freiesleben.

Scania har været beskæftiget med udvikling og produktion af køretøjer til kørsel på alternative brændstoffer i mere end 25 år.

Læs om Scania og bæredygtighed i årsrapporten side 128-129.

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere