28.02.2017  |  Klima, miljø og energi

​Scania påbegynder tests af batteridrevne elbusser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania starter sine første testkørsler af de kommende batteridrevne elbusser i den nordsvenske by Östersund. Tre Scania Citywide LF-busser vil være i drift fra slutningen af 2017, og yderligere tre busser kommer til i starten af 2019.

- Östersund er med sine kolde vintre og moderat varme somre det ideelle sted til at teste bussernes præstationer under virkelige forhold, udtaler Anna Carmo e Silva, som er Head of Scania Buses and Coaches. 

- Testkørslerne er første trin i den igangværende udvikling af batteridrevne elbusser, fortsætter hun.

Scania tilbyder på nuværende tidspunkt det største udvalg af busser og turistbusser, der kan køre på alternative brændstoffer som fx biogasbioethanol og biogas samt elhybrid-drivlinjer. 

Ved at tilføje batteridrevne elbusser vil vi styrke vores fokus på bæredygtig transport yderligere og supplere dette store udvalg af busser specielt til bykernerne, tilføjer Carmo e Silva.

I Östersund vil der blive opstillet to nye ladestationer i hver ende af den 14 km lange primære busrute til forsyning af de seks busser. Med 10 minutters opladning vil busserne køre hvert 15. minut og i alt 100 ture om dagen.

- Introduktionen af batteridrevne elbusser her i byen er virkelig spændende, udtaler Project Manager Anne Sörensson fra Östersund kommune. 

- De vil bidrage til at nå vores mål om fossilfri transport inden 2030, slutter hun.

Testkørslerne gennemføres i samarbejde med offentlige myndigheder som Östersund Kommune, de offentlige transportmyndigheder i region Jämtland Härjedalen og den offentligt ejede energiforsyningsvirksomhed Jämtkraft. Busserne vil blive drevet af Nettbuss, som er et datterselskab til de norske statsbaner (NSB), som er den andenstørste busoperatør i de nordiske lande.

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere