07.12.2016  |  Klima, miljø og energi

​Fra global aftale til global handling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania var til stede og klar til handling i forbindelse med COP22. Under konferencen udnyttede koncernen også muligheden for gå ind i endnu et globalt program for bæredygtighed – Below50.

Scania var til stede og klar til handling i forbindelse med COP22. Under konferencen udnyttede koncernen også muligheden for gå ind i endnu et globalt program for bæredygtighed – Below50.

FN’s klimakonference 2016 – COP22 – blev i år afholdt i Marrakech i Marokko. Konferencen var det første globale klimamøde siden indgåelsen af klimaaftalen i Paris, som går ud på at holde den globale opvarmning på under 2 grader.

- Målet med COP22 var at komme videre fra aftale til handling og særligt at fokusere på bæredygtige storbyer samt Afrika. For Scania er det vigtigt at vise vores dedikerede tilgang til bæredygtig transport og vores villighed til at føre an og kommunikere vores løsninger til beslutningstagere og forretningspartnere samt til vores kunder, udtaler Andreas Follér, som er Sustainability Manager hos Scania.

Bæredygtige løsninger

Fokus på bæredygtige storbyer er på linje med Scanias arbejde, hvor målsætningen om et mere bæredygtigt transportsystem har ført til implementeringen af løsninger som f.eks. BRT-systemet (bus rapid transit) i Ghana.

- Scania deltog i COP22 for at demonstrere vores løsninger og etablere kontakter til relevante beslutningstagere for at fremme de tre søjler i bæredygtig transport: energieffektivitet, alternative brændstoftyper og elektrificering samt intelligente transportløsninger, forklarer Follér.

Under COP22-konferencen tog Scania endnu et skridt i retning af mere bæredygtig transport, da man gik med i Below50, som er et globalt initiativ til fremme af potentialet for bæredygtige biobrændstoffer, der fra ”kilde til hjul” (altså i hele livscyklussen) reducerer CO₂-emissionerne med mindst 50 %.

Biobrændstoffer er nødvendige for at opnå et bæredygtigt transportsystem tidsnok til at leve op til klimaaftalen, fortæller Follér.

Partnerskab er løsningen

Below50 repræsenteres af alle grene af biobrændstofkæden og har deltagelse af repræsentanter fra producenter til transportvirksomheder og transportkunder.

- Et stærkt værktøj til at føre an i transformationen til bæredygtige transportsystemer er et industrisamarbejde med alle involverede parter: transportkøberne, transportvirksomhederne, Scania og leverandørerne af brændstof og infrastruktur. Vi tror på, at disse partnerskaber er nøglen til at bryde de velkendte mønstre og starte transformationen. Below50 giver Scania en fremragende platform med ledere, der kan foretage undersøgelser og lancere partnerskaber med forskellige grene af den logistiske værdikæde, udtaler Henrik Henriksson, som er Scanias President og CEO.

Læs mere om Below50

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere