23.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Gratis CO2-beregner kobler SMV’er til global net zero-kampagne

Med FN i ryggen kan et nyt software hjælpe SMV’er til at måle CO2-udledninger og identificere ”udlednings-hotspots”, så arbejdet med reduktioner kan sættes videnbaseret i gang.

Kulstofberegneren ’Business Carbon Calculator’, der er udviklet med støtte fra Google.org, er netop blevet lanceret. Og gennem det FN-støttede SME Climate Hub er beregneren endda gratis at hente og bruge.

Hjælper med at vælge
Mindre leverandører spiller en afgørende rolle i at opfylde de globale klimamå, fordi de er grundstammen i store virksomheders værdikæder - som står for op til 90% af virksomhedernes samlede CO2-udledninger. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men mange små virksomheder har ikke ressourcerne til at måle og kontrollere deres udledning nøjagtigt. I en nylig undersøgelse fra SME Climate Hub svarede 63% af de adspurgte SMV’er, at de ikke følte, at de havde de rette færdigheder til at vælge den mest robuste klimaindsats.

Det har virksomheden Normative, sat alt ind på at lave om på, med udvikling og lancering af Business Carbon Calculator. 

"Vi er nødt til at handle nu. Klimaet venter ikke på, at vi er klar,” siger Kristian Rönn, CEO og medstifter af Normative – og tidligere klimaforsker ved Oxford University.

"Vi ønsker at udvikle mulighederne for måling af CO2-udledning og gøre det muligt for alle at opnå et Net Zero-mål. Dette nye værktøj er næste skridt mod at involvere værdikæder over hele verden, og vi kommer til at fortsætte med at udvikle vores teknologi til bedre at kunne hjælpe virksomheder med at gøre en indsats for klimaet”.

Det skal være let og brugervenligt

Om SME Climate Hub

  • SME Climate Hub er et initiativ fra We Mean Business Coalition, Exponential Roadmap Initiative, United Nations Race to Zero-kampagne og International Chamber of Commerce.
  • SME Climate Hub samarbejder med Normative og Net Zero-teamet på Oxford Universitet om at levere værktøjer og ressourcer der gør det muligt for SMV'er at arbejde med klimaområdet, sætte initiativer i gang og måle deres fremskridt i forhold til reduktion af CO2-udledninger.
  • SME Climate Hub giver SMV'er mulighed for at deltage i FN's Race to Zero-kampagne – en international kampagne, der samler en hidtil uset stor koalition af økonomiske aktører og 120 regeringer, der har forpligtet sig selv til at opnå Net Zero udledninger senest i 2050.

Værktøjet ’Business Carbon Calculator’ virker ved at virksomheder indtaster let tilgængelige data – såsom størrelsen af deres bygninger og forbruget af el, varme og brændstof ind i en gennemtænkt brugerflade. Resultatet fortæller, hvad virksomhedens CO2-profil er.

Med den profil som udgangspunkt byder værktøjet på forslag til handlinger, der kan igangsættes via en række værktøjer og initiativer på SME Climate Hub, som er et multistakeholder, FN-støttet initiativ med fokus på SMV’er.

"Små virksomheder har en betydelig mulighed for at opbygge et mere robust forretningsgrundlag gennem deres klimaindsatser," siger María Mendiluce, CEO for We Mean Business Coalition og stiftende partner af SME Climate Hub. "Det er altafgørende, at virksomheder i alle størrelser får de nødvendige værktøjer til at prioritere reduktion af CO2-udledning. Vi er stolte af, at SME Climate Hub kan hjælpe.”

12 ekstra folk finansieret af Google.org
Business Carbon Calculator er udviklet af Normative med støtte fra 12 medarbejdere, hvis tid var finansieret af et legat fra Google.org – techselskabets filantropiarm. Det betød at Normative gratis havde 12 kvalificerede fuldtidsmedarbejdere ud over deres egne i seks måneder.

"Virksomheder af alle størrelser erkender i stigende grad, at det er essentielt for virksomhedens succes at behandle vore planet respektfuldt. Men for små og mellemstore virksomheder kan det være udfordrende at identificere, hvor udledningerne kommer fra - og hvordan man kan reducere dem. Normatives arbejde med at løse dette med deres nye, gratis kulstofberegner, der er designet til SMV'er, er spændende - og vi er stolte af at arbejde sammen med dem," siger Matt Brittin, Præsident for Google EMEA-operations.

Læs mere om ‘Business Carbon Calculator’ her og book en demonstration af produktet her

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere