31.10.2022  |  Klima, miljø og energi

GreenMind vil genanvende massive mængder af skrottede mobiler

Over 5 milliarder mobiltelefoner ventes at blive skrottet i løbet af 2022. Det fremgår af ny rapport fra organisationen WEEE Forum. Men der er ingen grund til, at de brugte mobiltelefoner skal ende som elektronikaffald, mener elektronikvirksomheden GreenMind.

Ud af 16 milliarder mobiltelefoner på verdensplan vil 5,3 milliarder blive gemt væk eller skrottet som affald i 2022.

Og kun en brøkdel af disse vil blive afleveret til genanvendelse eller afskaffet på ansvarlig vis. I stedet ender mange af disse mobiltelefoner i folks skuffer, hvor de ligger og samler støv.

Læs også: Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler

Det viser en ny rapport fra WEEE Forum.

En ærgerlig tendens, mener Tina Høgsted Svanberg, CEO i virksomheden GreenMind, som køber, istandsætter og sælger brugt elektronik.

”Vi skal have bugt med al den skuffeelektronik, som ligger og samler støv i folks hjem, og som i stedet kan fornyes og få et længere liv. Genanvendelse er det bedste vi kan gøre for miljøet, fordi det sikrer både optimal udnyttelse af et produkts levetid samt at brugbare ressourcer ikke går til spilde. Cirkulær økonomi er altafgørende for en mere bæredygtig fremtid”, siger hun.

Læs også: Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm

Rapporten retter også fokus på den såkaldte skuffeelektronik. Ifølge rapporten har den gennemsnitlige europæiske familie ophobet fem kilo udtjente elektroniske produkter per person.

”Folk har en tendens til at glemme, at disse umiddelbart ubetydelige produkter har stor værdi, og når det hele gøres op, så drejer det sig om enorme mængder globalt”, lyder det fra Pascal Leroy, direktør for WEEE Forum.

Blandt de produkter, som oftest gemmes i skufferne, ligger mobiltelefoner i top-5, ligesom også computere og tablets ofte gemmes.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere