31.10.2022 | Klima, miljø og energi
GreenMind vil genanvende massive mængder af skrottede mobiler
Over 5 milliarder mobiltelefoner ventes at blive skrottet i løbet af 2022. Det fremgår af ny rapport fra organisationen WEEE Forum. Men der er ingen grund til, at de brugte mobiltelefoner skal ende som elektronikaffald, mener elektronikvirksomheden GreenMind.
Ifølge rapporten har hver husholdning i gennemsnit fem kilo elektronik per person liggende i skufferne derhjemme. PR-foto.
Ud af 16 milliarder mobiltelefoner på verdensplan vil 5,3 milliarder blive gemt væk eller skrottet som affald i 2022.
Og kun en brøkdel af disse vil blive afleveret til genanvendelse eller afskaffet på ansvarlig vis. I stedet ender mange af disse mobiltelefoner i folks skuffer, hvor de ligger og samler støv.
Læs også: Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler
Det viser en ny rapport fra WEEE Forum.
En ærgerlig tendens, mener Tina Høgsted Svanberg, CEO i virksomheden GreenMind, som køber, istandsætter og sælger brugt elektronik.
”Vi skal have bugt med al den skuffeelektronik, som ligger og samler støv i folks hjem, og som i stedet kan fornyes og få et længere liv. Genanvendelse er det bedste vi kan gøre for miljøet, fordi det sikrer både optimal udnyttelse af et produkts levetid samt at brugbare ressourcer ikke går til spilde. Cirkulær økonomi er altafgørende for en mere bæredygtig fremtid”, siger hun.
Læs også: Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm
Rapporten retter også fokus på den såkaldte skuffeelektronik. Ifølge rapporten har den gennemsnitlige europæiske familie ophobet fem kilo udtjente elektroniske produkter per person.
”Folk har en tendens til at glemme, at disse umiddelbart ubetydelige produkter har stor værdi, og når det hele gøres op, så drejer det sig om enorme mængder globalt”, lyder det fra Pascal Leroy, direktør for WEEE Forum.
Blandt de produkter, som oftest gemmes i skufferne, ligger mobiltelefoner i top-5, ligesom også computere og tablets ofte gemmes.
- HCL
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.