15.11.2019 | Klima, miljø og energi
GROHE Goes ZERO – CO2-Neutral Produktion i 2020
Indhold fra partner Hvad er dette?
Sanitetsvirksomheden GROHE har med initiativet GROHE goes ZERO dedikeret sig til at blive den første producent i sanitetsindustrien med en CO2-neutral produktion.
Sanitetsvirksomheden GROHE har med initiativet GROHE goes ZERO dedikeret sig til at blive den første producent i sanitetsindustrien med en CO2-neutral produktion. Alle GROHEs produktionsanlæg er konverteret til grøn elektricitet og nu påbegynder virksomheden også støtte til to projekter for at kompensere for uundgåelige CO2-udledninger.
Bæredygtighed har været et essentielt element i GROHEs virksomheds-strategi i snart 20 år. Allerede i år 2000 dedikerede det globale brand sig til sine principper og retningslinjer for deres arbejde med bæredygtighed og derved kontinuerligt forbedre produkter, processer og services med henblik på at beskytte miljøet og værne om ressourcerne. Siden da har GROHE sat nye industristandarder ved at anvende deres 360 graders tilgang til bæredygtighed igennem deres værdikæde: lige fra medarbejdere til produkter til leverandører. Med målet om at blive den første ledende producent i sanitetsindustrien, der opnår en CO2-neutral produktion i 2020, har GROHE endnu en gang levet op til sit løfte. I juli blev alle fem produktionsanlæg og logistikcentret i Tyskland konverteret til udelukkende at køre på grøn energi, som en del af ”GROHE goes ZERO”-initiativet.
”Mere end nogensinde skal producenter som GROHE tage ansvar og stræbe efter mere bæredygtighed,” udtaler Thomas Fuhr, CEO GROHE AG. ”I flere år har vi investeret i research og udvikling for at producere intelligente og bæredygtige løsninger, men også i at skabe en ressourcebesparende værdikæde. Med GROHE goes ZERO sætter vi nu et eksempel for hele industrien: Vi adresserer aktivt CO2-udfordringen ved konstant at undgå udledninger, og hvis det ikke er muligt, så kompensere for dem.
Utallige initiativer er trådt i kraft på GROHEs produktionsanlæg for at støtte reduktionen af CO2 og bevaringen af ressourcer: Brandet har investeret i kombinerede kraftvarmeværker, der øger energieffektiviteten. De er blevet tildelt Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauens, der i Danmark er kendt som DGNB, sølvcertifikat for fabrikken i Thailand, hvor hele taget består af solceller, hvilket mindsker deres CO2-udledning med næsten 2.000 tons om året. Derudover anvender GROHE også avanceret teknologi i deres produktion til at mindske ressourcespild, blandt andet den materiale-besparende 3D-metalprintning, der blev lanceret i år.
Resultatet af alt dette er, at GROHE har formået at øge deres energieffektivitet med 24% og reducere deres drivhusgasudledning med cirka 40% siden de introducerede bæredygtighedsprogrammet i 2014. Det betyder, at det globale brand allerede nu har overgået deres 2021-mål om en nedsættelse på 20%.
GROHE støtter to vand projekter i Indien og Malawi
Fra april 2020 vil sanitetsfabrikanten støtte to kompensationsprojekter for at kompensere for uundgåelige CO2-udledninger: I Nordindien drives et vandkraftsanlæg, der erstatter elektricitet, som hovedsageligt kommer fra kulfyrede kraftværker. I det afrikanske land Malawi støttes et projekt, der reparerer og vedligeholder borehuller, som bruges til at udvinde drikkevand. Udover at CO2-kompensere bidrager projekterne også til en mere bæredygtig, miljømæssig og social udvikling i projekternes nærområder.
”Med GROHE goes ZERO øger vi vores ledende position som et af de mest bæredygtige brands i sanitetsindustrien yderligere,” udtaler Thomas Fuhr. ”Men på samme tid, har vi på ingen måde opnået alle vores bæredygtigheds-mål; vi kan og skal blive endnu bedre.”
Klima, miljø og energi

Er du en vandhelt eller vandtyv?
På hjemmesiden Vandbarometer.dk kan man teste sit vandforbrug og samtidig få en række gode råd til at spare på vandet. Her kan man også se, at danskerne er bedre til at tage miljømæssige hensyn og spare på vand og energi end svenskerne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder
Flere danske virksomheder har installeret det innovative vandsystem GROHE Blue som led i arbejdet med at reducere plastaffald og CO2-emissioner. Vandsystemet er netop også blevet valgt som en af finalisterne i kampen om den tyske Sustainabillity Award Design 2021 på grund af systemets bæredygtige design og funktioner.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål
Den kendte Hørby Færgekro er genåbnet efter en omfattende renovering, hvor vand- og energibesparende løsninger er prioriteret højt i bestræbelserne på at skabe et bæredygtigt hotelmiljø.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

GROHE vinder eftertragtet europæisk bæredygtighedspris
Den 4. december blev GROHE kåret som vinder af en af Europas vigtigste bæredygtighedspriser, German Sustainability Award 2021 i kategorien ”Ressources”. Samtidig er GROHE blevet udvalgt til en af verdens 50 pioner virksomheder i det globale bæredygtigheds- og klimabeskyttelsesinitiativ "50 Sustainability & Climate Leaders", der er baseret på FN's 17 bæredygtige udviklingsmål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal
Som et led i arbejdet mod CO2-neutral produktion har GROHEs moderselskab LIXIL indviet et 1.500 kilowatt stort solcelleindlæg ved fabrikken Albergaria i Portugal, der producerer en række af GROHEs produkter.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Håndvask og bæredygtigt vandforbrug går hånd i hånd i ny børnebog fra GROHE
Løven Ali er hovedpersonen i en ny illustreret børnebog skrevet af sanitetsleverandøren GROHE. Bogen skal lære børn, hvor vigtigt det er at vaske deres hænder og vigtigheden af at spare på vandet. Bogen sendes til børnehaver i hele Danmark.
Indhold fra partner