GROHE vil hjælpe til at reducere nordboernes vandforbrug

For anden gang har GROHE offentliggjort Vandbarometeret, som er en nordisk undersøgelse, der kortlægger vandforbruget hos de nordiske husholdninger. Undersøgelsen viser en markant forskel mellem danskerne og svenskerne.

01.05.2020

CSR.dk

Mennesker i Norden er særligt privilegerede, da ferskvand her er rigeligt, mens det er en knap ressource mange steder i verden. Sanitetsvirksomheden  GROHE har derfor for anden gang undersøgt, om folk er bevidste om deres vandforbrug eller om der ødsles og hældes store mængder vand ud i kloakkerne dagligt.

Det gør der.  Rapporten viser f.eks.  at ni procent af danske husholdninger har sanitetsprodukter, som drypper eller lækker. Hvilket betyder, at der hvert år i de danske husholdninger spildes ni millioner kubikmeter vand, som omregnet har en værdi af 444 mio. danske kroner.

”Denne ødslen og unødige vandspild i kombination med klimaforandringerne gør det vigtigt for alle landene at værne om verdens naturressourcer,” siger Peter Juul, General Manager Nordic & Baltic hos GROHE.

Danskerne tænker mest over vandforbruget

Formålet med undersøgelsen er at give befolkningerne mulighed for at reflektere over deres vandforbrug, og dermed blive mere klimabevidste.

Vandbarometeret viser, at 77 procent af danskerne er bevidste om deres vandforbrug flere gange om måneden, hvorimod vores naboland, Sverige, har tilsvarende tal på 49 procent.

Derudover viser undersøgelsen, at Danmark har det laveste vandforbrug pr. indbygger i hele Norden. Hvormed, at landets tre største byer København, Odense og Aarhus forbruger i snit 44.000 liter vand pr. person årligt, så anvender resten af Nordens storbyer i gennemsnit 73.000 liter pr. person årligt.

GROHEs initiativ skal gerne være et pejlemærke for danske forbrugere, så den danske klimabevidsthed fortsat er stigende. Derudover ønsker Grohe, at initiativet skal være inspirationskilde for andre nordiske lande, om at være endnu mere bevidste om vandforbruget i befolkningen.

Men hvorfor er der så stor forskel mellem danskerne og svenskernes vandforbrug?

”Det er svært at besvare og ikke noget, vi ønsker at spekulere i. Men vores undersøgelse viser, at danskerne reflekterer over deres vandforbrug meget oftere, end svenskerne gør, og det kan selvfølgelig have en betydning for, hvor meget man derefter forbruger.”, siger Berit Olsen, Communications Manager hos Grohe.

Kollektiv indsats

Grohe mener, at der skal kollektiv indsats for at nedbringe vandforbruget i hele Norden. De ønsker at give et skub i den rigtige retning med dette initiativ. 

”Som virksomhed er vi ansvarlige for at reducere vores spild af vand, men vi føler også et ansvar i forhold til at få vores forbrugere til at reflektere over deres vandforbrug. Vi mener, at alle har et ansvar for at reducere det samlede vandforbrug, både her i Danmark og i vores nordiske nabolande. Privatpersoner såvel som virksomheder og politikere”, siger Berit Olsen, Communications Manager hos Grohe.

I Vandbarometeret kommer Grohe med tips til, hvordan man kan  reducere sit vandforbrug i hverdagen med små forandringer.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er udført af opinions- og markedsundersøgelsesvirksomheden Ipsos Norm på bestilling af GROHE. Undersøgelsen blev gennemført mellem 24.-31. januar 2020 i form af en onlineundersøgelse. Sammenlagt har 4.032 personer i alderen 18 og opefter deltaget. Resultatet er statistisk signifikant og er nationalt repræsentativt i landene Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Sådan ser beregningen ud

Antal husholdninger i Danmark: 2.706.070 (1)

Andel med dryppende/defekte sanitetsprodukter: 9 procent (2)

Den gennemsnitlige vandmængde, en dryppende vandhane spilder pr. dag: 100 liter (3)

Gennemsnitsprisen for en liter vand: 0,05 DKK (4)

(1) DST, 2019

(2) Ipsos Norm/GROHE, 2020

(3) Vandfald, 2018

(4) VandCenter, 2020

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online