GROHE vil hjælpe til at reducere nordboernes vandforbrug

For anden gang har GROHE offentliggjort Vandbarometeret, som er en nordisk undersøgelse, der kortlægger vandforbruget hos de nordiske husholdninger. Undersøgelsen viser en markant forskel mellem danskerne og svenskerne.

01.05.2020

CSR.dk

Mennesker i Norden er særligt privilegerede, da ferskvand her er rigeligt, mens det er en knap ressource mange steder i verden. Sanitetsvirksomheden  GROHE har derfor for anden gang undersøgt, om folk er bevidste om deres vandforbrug eller om der ødsles og hældes store mængder vand ud i kloakkerne dagligt.

Det gør der.  Rapporten viser f.eks.  at ni procent af danske husholdninger har sanitetsprodukter, som drypper eller lækker. Hvilket betyder, at der hvert år i de danske husholdninger spildes ni millioner kubikmeter vand, som omregnet har en værdi af 444 mio. danske kroner.

”Denne ødslen og unødige vandspild i kombination med klimaforandringerne gør det vigtigt for alle landene at værne om verdens naturressourcer,” siger Peter Juul, General Manager Nordic & Baltic hos GROHE.

Danskerne tænker mest over vandforbruget

Formålet med undersøgelsen er at give befolkningerne mulighed for at reflektere over deres vandforbrug, og dermed blive mere klimabevidste.

Vandbarometeret viser, at 77 procent af danskerne er bevidste om deres vandforbrug flere gange om måneden, hvorimod vores naboland, Sverige, har tilsvarende tal på 49 procent.

Derudover viser undersøgelsen, at Danmark har det laveste vandforbrug pr. indbygger i hele Norden. Hvormed, at landets tre største byer København, Odense og Aarhus forbruger i snit 44.000 liter vand pr. person årligt, så anvender resten af Nordens storbyer i gennemsnit 73.000 liter pr. person årligt.

GROHEs initiativ skal gerne være et pejlemærke for danske forbrugere, så den danske klimabevidsthed fortsat er stigende. Derudover ønsker Grohe, at initiativet skal være inspirationskilde for andre nordiske lande, om at være endnu mere bevidste om vandforbruget i befolkningen.

Men hvorfor er der så stor forskel mellem danskerne og svenskernes vandforbrug?

”Det er svært at besvare og ikke noget, vi ønsker at spekulere i. Men vores undersøgelse viser, at danskerne reflekterer over deres vandforbrug meget oftere, end svenskerne gør, og det kan selvfølgelig have en betydning for, hvor meget man derefter forbruger.”, siger Berit Olsen, Communications Manager hos Grohe.

Kollektiv indsats

Grohe mener, at der skal kollektiv indsats for at nedbringe vandforbruget i hele Norden. De ønsker at give et skub i den rigtige retning med dette initiativ. 

”Som virksomhed er vi ansvarlige for at reducere vores spild af vand, men vi føler også et ansvar i forhold til at få vores forbrugere til at reflektere over deres vandforbrug. Vi mener, at alle har et ansvar for at reducere det samlede vandforbrug, både her i Danmark og i vores nordiske nabolande. Privatpersoner såvel som virksomheder og politikere”, siger Berit Olsen, Communications Manager hos Grohe.

I Vandbarometeret kommer Grohe med tips til, hvordan man kan  reducere sit vandforbrug i hverdagen med små forandringer.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er udført af opinions- og markedsundersøgelsesvirksomheden Ipsos Norm på bestilling af GROHE. Undersøgelsen blev gennemført mellem 24.-31. januar 2020 i form af en onlineundersøgelse. Sammenlagt har 4.032 personer i alderen 18 og opefter deltaget. Resultatet er statistisk signifikant og er nationalt repræsentativt i landene Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Sådan ser beregningen ud

Antal husholdninger i Danmark: 2.706.070 (1)

Andel med dryppende/defekte sanitetsprodukter: 9 procent (2)

Den gennemsnitlige vandmængde, en dryppende vandhane spilder pr. dag: 100 liter (3)

Gennemsnitsprisen for en liter vand: 0,05 DKK (4)

(1) DST, 2019

(2) Ipsos Norm/GROHE, 2020

(3) Vandfald, 2018

(4) VandCenter, 2020

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V