07.04.2020  |  Samfund

Grundfos igangsætter produktion af værnemidler

Fredag d. 3. april begyndte Grundfos at producere op til 5000 visirer til sundhedspersonale om ugen. Enestående samfundssind, mener Dansk Industri.

36 timer efter en henvendelse fra Lægemiddelstyrelsen havde et produktionshold på Grundfos prototypen på visirer klar. Fredag den 3. april rulledes produktionen ud i fuld skala.

Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Op til 5000 visirer vil – alt efter efterspørgslen – rulle ud pr døgn, så personalet i pleje- og sundhedssektoren kan holde sig selv og patienterne beskyttet mod coronasmitte.

Det skriver Grundfos i en pressemeddelelse.

Leverancen af værnemidler omfatter også udlandet i områder, hvor Grundfos har produktion. På mandag leverer fabrikken i Frankrig eksempelvis 2500 visirer til et lokalt hospital.

”Jeg er utroligt stolt over vores dygtige kollegaer, der har fået det her op at køre så hurtigt. Det er helt afgørende, at alle byder ind med løsninger, hvor de kan, så vi kan støtte vores sundhedspersonale i kampen mod coronavirus. Vi er klar til at gøre, hvad der står i vores magt”, siger Morten Bach Jensen, Group Vice President, HVAC OEM, Grundfos.

Udviklet til masseproduktion
En afgørende faktor i udviklingen af visiret har været, at det skulle være nemt at producere og nemt og bekvemt for sundhedspersonalet at bruge.

Visiret består af et stykke almindeligt A4-folie, som bliver sat fast på en plastikbøjle, der er 3D-printet i det tidlige projektforløb men nu klar til at blive produceret i et traditionelt plastværktøj.

”Vi har taget udgangspunkt i et standardprodukt som A4-folie, så det bliver lettere at producere visiret. Man kan klippe hul i folien med en almindelig hulmaskine og klikke den på bøjlen”, forklarer Torben Buch Rasmussen, der leder holdet bag værnemidlet, som er udviklet til at kunne masseproduceres.

Det er planen, at Grundfos skal være med i en ny taskforce, som bliver koordineret af Dansk Industri.

Her skal flere store danske virksomheder forsøge at udvikle dele til medicinaludstyr, der kan komme til at mangle i det danske sundhedsvæsen.

Lars Frelle Petersen, direktør i Dansk Industri, er imponeret over indsatsen.

Læs også: Danske destillerier starter produktion af håndsprit

”DI har nu fået henvendelser fra 170 virksomheder, som vil hjælpe med værnemidler og medicinsk udstyr. Det er et helt enestående samfundssind, der udvises fra Grundfos og andre private virksomheder. Mange er i forvejen pressede af krisen på likviditet og bemanding, og vi går alle en usikker økonomisk fremtid i møde, alligevel stiller de her virksomheder op for samfundet”, siger han.

- SMF

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere