24.08.2020 | Strategi & ledelse
Grundfos sikrer rent drikkevand i udviklingslande med "vandhæveautomater".
Indhold fra partner Hvad er dette?
Podcast: I Grundfos har de truffet et aktivt valg om at gøre lidt ekstra for at nå flere mennesker med adgang til rent vand. Grundfos er specialiseret i innovative pumpe- og tappeløsninger og ved at samarbejde med forskellige regeringer, NGO’er og lokale myndigheder tæt på civilbefolkningen, er Grundfos med til at levere vand til nogle af verdens mest primitive egne i Asien, Sydamerika og Afrika.
Vand er en menneskeret, men ikke alle har adgang til rent vand. I dag er op i mod 40 % af jordens befolkning påvirket af vandmangel. I mange udviklingslande er befolkningens eneste vandkilder forurenede floder og søer, hvis vand kan give alvorlige eller dødbringende vandbårne sygdomme, hvis det indtages.
I disse egne hjælper Grundfos med at finde og installere den bedste og mest effektive løsning til det enkelte område eller landsby. Grundfos løsninger tæller forskellige solcelledrevne pumper og vandautomater, også kaldet ’water ATMs’. Fælles for alle deres løsninger er, at de giver nem adgang til rent og billigt drikkevand, med pålidelige betalingssystemer, og systemer som sikrer vedligeholdelse og en bæredygtig og langsigtet drift. Således bidrager Grundfos til at indfri Verdensmål 6 om rent vand til alle, ved at arbejde med Verdensmål 17, som handler om partnerskaber for bæredygtig udvikling.
Dette kan du høre mere om i ottende og sidste afsnit af ”8 opfindelser der kan redde verden”, hvor vi har talt med Pia Yasuko Rask, Director of Safe Water I Grundfos. Iver Høj Nielsen fra organisationen State of Green er også med, og fortæller hvorfor det er så vigtigt at danne partnerskaber på tværs af civilbefolkning, myndigheder, NGO’er og virksomheder, for at komme på de rigtige løsninger og løfte Verdensmålene.
Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.
Klima, miljø og energi
IT-løsninger til ESG rapportering
Hvordan vælger du den rette IT-løsning til din virksomhed i forbindelse med ESG-rapportering?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Startskuddet er gået for projekt ”Klimaklar Servicevirksomhed”
Dansk Industris gratis medlemstilbud ”Klimaklar Servicevirksomhed” er skudt i gang. Over de kommende måneder vil ca. 40 servicevirksomheder gennemgå et rådgivningsforløb med workshops, individuel sparring og undervisning.
Indhold fra partner

Grønnere København kræver øget offentligt-privat samarbejde
Titlen som arkitekturhovedstad i 2023 lægger op til en ny bæredygtig æstetik. Kommunen kan stille krav til byggeriet, men de grønne løsninger kommer længst, når det sker i dialog med de private aktører, lyder det samstemmende fra miljøborgmesteren og chefen for DI Global.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

TitiBo går foran: Seks børneinstitutioner får klimaregnskaber
TitiBo-gruppens børneinstitutioner har – med vejledning fra DI Service’ rådgivningsforløb Klimaklar Servicevirksomhed – udarbejdet klimaregnskaber, der giver overblik over CO2-udledningerne og åbner for tiltag, der kan reducere dem
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
160.000 agenter for grøn omstilling
Servicebranchen skruer op for den grønne omstilling og vil samtidig inspirere andre til at gøre det samme. Et aktuelt initiativ er rådgivningsforløbet Klimaklar Servicevirksomhed, som har fokus på CO2-reduktion og udarbejdelse af klimaregnskaber
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Countdown - 1 år tilbage til at få whistleblower ordningen på plads
Om præcist et år skal alle virksomheder med mere end 50 ansatte have en whistleblowerordning. Hvis din virksomhed ikke er klar endnu, er der her hjælp og gode råd fra Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed i DI.
Indhold fra partner