07.02.2017  |  Strategi & ledelse

Grundfos-topchef kræver handling – nu

Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, har sammen med andre tunge, globale erhvervsledere udfærdiget en FN-rapport om nødvendigheden for en ny, bæredygtig økonomisk model.

Der skal gøres noget, og det skal være nu.

Sådan lyder budskabet fra den danske pumpeproducent Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, der sammen med 34 andre erhvervs- og organisationstopfolk fra hele verden står bag rapporten ’Better Business, Better World’, som blev udgivet forud for dette års World Economic Forum-topmøde i Davos.

”Hvis vi ikke får skabt mere lighed i verden, kommer klimaproblemer, vandproblemer og også migrationsproblemet til at eksplodere i hænderne på os”, siger Mads Nipper til Berlingske, der mødte erhvervslederen i forbindelse med præsentationen af rapporten.

Og det er præcis det budskab, der er at finde i rapporten. Sammen med en ny socialt inkluderende og grøn økonomisk model, der blandt andet bygger på smarte løsninger og ny teknologi.

Læs også: ’Hydrogenråd’ lanceret i Davos

Bag rapporten står FNs Business and Sustainable Development Commission, der blev nedsat ved sidste års Davos-topmøde med det formål at få gennemført FNs 17 globale udviklingsmål. De i alt 35 kommissionsmedlemmer er topfolk fra den globale erhvervs- og organisationsverden med Unilevers direktør, Paul Polman, i spidsen. Mads Nipper er udpeget af den danske regering.

”Fælles for alle er, at vi i stigende grad ser både de muligheder, der ligger i en mere social og inkluderende økonomi, men også nødvendigheden af, at vi tager et større ansvar”, siger Grundfos-chefen til Berlingske.

 ”Vi er nødt til det, men insisterer samtidig på, at vi faktisk kan tjene flere penge på at gøre det, men med en helt anderledes balance end i dag”, tilføjer han og henviser til rapportens vurderede potentiale hvis man løste verdens udviklingsproblemer; 12.000 milliarder dollars og 380 millioner nye arbejdspladser på globalt plan.  

Et langt, sejt træk
Mads Nipper er dog i høj grad bevist om de udfordringer, kommissionen har for at kunne nå sit mål om en grønnere og mere bæredygtig global, økonomisk model. Han ved, det kommer til at tage tid:

”Helt grundlæggende tror jeg ikke, at rapporten og vi som erhvervsledere kan lave et korttidsmirakel og vende det politiske spil de næste 24 måneder. Vi skal ikke være så arrogante, at vi tror, at vi som enkeltvirksomheder eller en samlet sektor, kan påvirke valgresultaterne”, siger Mads Nipper til Berlingske og tilføjer:

”Det handler om det lange seje træk frem mod 2030”.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere