Grundfos-topchef kræver handling – nu

Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, har sammen med andre tunge, globale erhvervsledere udfærdiget en FN-rapport om nødvendigheden for en ny, bæredygtig økonomisk model.

En mere bæredygtig økonomi er i følge FN's kommission for forretning og bæredygtighed også en mere inklusiv økonomi. Det kan måske komme en mangosælger i Filippinerne til gode. Foto: Flickr.com/Wayne S. Grazio.

07.02.2017

CSR.dk

"Der er behov for, at virksomhederne begynder at opføre sig virkeligt ordentligt. Ikke bare som i at undgå at havne på forsiden af Ekstra Bladet, men som i virkelig ordentligt. Det løser man kun ved at tænke langt bredere end til profit og cashflow, når man måler direktionen i en virksomhed", siger Grundfos' koncernchef Mads Nipper til Berlingske. Foto: Grundfos. .

Der skal gøres noget, og det skal være nu.

Sådan lyder budskabet fra den danske pumpeproducent Grundfos’ koncernchef, Mads Nipper, der sammen med 34 andre erhvervs- og organisationstopfolk fra hele verden står bag rapporten ’Better Business, Better World’, som blev udgivet forud for dette års World Economic Forum-topmøde i Davos.

”Hvis vi ikke får skabt mere lighed i verden, kommer klimaproblemer, vandproblemer og også migrationsproblemet til at eksplodere i hænderne på os”, siger Mads Nipper til Berlingske, der mødte erhvervslederen i forbindelse med præsentationen af rapporten.

Og det er præcis det budskab, der er at finde i rapporten. Sammen med en ny socialt inkluderende og grøn økonomisk model, der blandt andet bygger på smarte løsninger og ny teknologi.

Læs også: ’Hydrogenråd’ lanceret i Davos

Bag rapporten står FNs Business and Sustainable Development Commission, der blev nedsat ved sidste års Davos-topmøde med det formål at få gennemført FNs 17 globale udviklingsmål. De i alt 35 kommissionsmedlemmer er topfolk fra den globale erhvervs- og organisationsverden med Unilevers direktør, Paul Polman, i spidsen. Mads Nipper er udpeget af den danske regering.

”Fælles for alle er, at vi i stigende grad ser både de muligheder, der ligger i en mere social og inkluderende økonomi, men også nødvendigheden af, at vi tager et større ansvar”, siger Grundfos-chefen til Berlingske.

 ”Vi er nødt til det, men insisterer samtidig på, at vi faktisk kan tjene flere penge på at gøre det, men med en helt anderledes balance end i dag”, tilføjer han og henviser til rapportens vurderede potentiale hvis man løste verdens udviklingsproblemer; 12.000 milliarder dollars og 380 millioner nye arbejdspladser på globalt plan.  

Et langt, sejt træk
Mads Nipper er dog i høj grad bevist om de udfordringer, kommissionen har for at kunne nå sit mål om en grønnere og mere bæredygtig global, økonomisk model. Han ved, det kommer til at tage tid:

”Helt grundlæggende tror jeg ikke, at rapporten og vi som erhvervsledere kan lave et korttidsmirakel og vende det politiske spil de næste 24 måneder. Vi skal ikke være så arrogante, at vi tror, at vi som enkeltvirksomheder eller en samlet sektor, kan påvirke valgresultaterne”, siger Mads Nipper til Berlingske og tilføjer:

”Det handler om det lange seje træk frem mod 2030”.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

17.04.2025Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Dansk Wilton Drives Innovation and Industry Change Through Certification

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online