23.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Guide til bæredygtige gulve

Indhold fra partner Hvad er dette?

Giftfrie, miljøvenlige, bæredygtige. Kært barn har mange navne – og funktioner. Med guiden her er du klædt på til et gulvvalg, der mindsker klimapåvirkningen.

At Forbo tilbyder giftfri gulve er en selvfølge. Men hvordan ser det ud med miljøindvirkningen? Og hvordan svarer det til miljømålene i jeres virksomhed? Der er i dag mange forskellige miljøvurderinger på markedet, og fokus er forskelligt, alt efter hvilket system der er tale om.

”Der er mange myter og måder at bøje begrebet bæredygtighed på. For at få en mere udslagsgivende sammenligning, når man er på udkig efter nyt gulv, anbefaler vi, at man sammenligner, hvilke råvarer gulvene indeholder, samt hvor stor klimapåvirkning produkterne har i hele deres livscyklus,” siger Christian Iversen, direktør for Forbo Flooring Danmark.

Den beskrivelse af råvarerne finder du her:

Linoleum

Linoleumsgulve er fremstillet af råvarer som linolie, harpiks, træmel og kalkstensmel. Linoleum fra Forbo indeholder dermed 72% fornyelige råvarer. Andelen af naturlige råvarer er op til hele 97 %. 

Forbo benytter i mange tilfælde også såkaldt "upcycling" fra andre industrier – som eksempel er det PEFC mærkede træmel et restprodukt fra træforarbejdningsindustrien.

Fremstillingsprocessen er energivenlig og miljøprofilen for linoleum er stærk. Det er også årsagen til, at Forbos linoleum f.eks opfylder SVANEMÆRKETS høje krav. Forbo Marmoleum er co² neutralt i forløbet "cradle to gate".

PVC gulv

Forbo har mange forskellige kollektioner af PVC-gulve i forskellige design og udførelser. Gulvene er gennemtestede og står for god funktionalitet. Af miljøhensyn har man sat spørgsmålstegn ved PVC først og fremmest på grund af indholdet af phatalater (blødgørere). 

Alle store producenter, herunder Forbo, har i dag phthalatfri vinylgulve, og gulvene kan trygt benyttes i alle bygninger. Fra et miljømæssigt synspunkt er gulvene først og fremmest baseret på fossilt materiale (olie) og indeholder få eller ingen fornyelige råvarer.

Tekstile fliser

Tekstile fliser er blevet mere og mere populære i de seneste år, ikke mindst i kontormiljøer. Råvarer i tekstile fliser adskiller sig afhængig af producenten. Forbos tekstilfliser fremstilles af Nylon 6, polyester, mineralske fyldmidler og bitumen. Både energiforbruget og klimapåvirkningen er relativt høje.

For at forbedre tekstilgulves miljøindvirkning fremstilles en del gulve med en større mængde genvundet materiale.

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket.Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige ingredienser i linoleum optager faktisk mere CO2 end det udled…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere