14.11.2022  |  Strategi & ledelse

Har din virksomhed fokus på bæredygtighed og lyst til at få gratis hjælp til at opnå en certificering?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Få øjnene op for nye forbedringspotentialer og dokumenter jeres bæredygtighedstiltag overfor kunderne gennem et individuelt certificeringsforløb.

I kan nu få hjælp hos Dansk Storbyturisme og MeetDenmark, der i et samarbejde inviterer turismevirksomheder indenfor erhvervsturismen og leisureturismen, til rådgivningsforløb, hvor virksomheder får gratis hjælp til at opnå en relevant bæredygtighedscertificering

Bæredygtighed er et internationalt konkurrenceparameter, der allerede er utrolig vigtigt for erhvervsturisterne - og i større og større grad bliver en vigtig faktor for leisureturister. Danmarks nye nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme har et stort fokus på grøn omstilling med et konkret mål for at øge antallet af certificeringer. Derfor er det en strategisk prioritet for Dansk Storbyturisme og MeetDenmark at bidrage til, at flere virksomheder i turismeerhvervet får en relevant bæredygtighedscertificering.

Vi inviterer nu til en række individuelle certificeringsforløb, hvor turismevirksomheder kan få hjælp til at nå hele vejen i mål med at opnå en certificering. Som led i forløbet er der afsat ressourcer til hele processen frem mod en certificering. Dette inkluderer bl.a. skræddersyet rådgivning og muligheden for tilskud til certificeringsfee.

Hvilke certificeringer kan man få hjælp til?
Valg af certificering afhænger af den konkrete virksomhed. Dog skal certificeringen kunne dække virksomhedens drift og være knyttet til bæredygtighed, miljøledelse eller lignende, som er verificeret af 3. part.

Hvis I allerede nu ved, hvilken certificeringsordning I ønsker, kan I notere det i ansøgningen. Er I i tvivl om hvilken certificering, der passer jeres virksomhed? Vi tager gerne et afklaringsmøde, hvor vi sammen taler om hvilken certificering der giver mening for jer.

Guide til at komme i gang
I kan også få inspiration til at komme i gang med jeres certificeringsarbejde i nedenstående certificeringsguide udviklet af Destination Fyn i regi af Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling.

Grøn turisme: Certificeringsguide

Hvad kræver det af mig og min virksomhed?
Det kræver først og fremmest, at I er motiveret for at arbejde systematisk med bæredygtighed i jeres virksomhed og er interesseret i at opnå en certificering. Projektet er målrettet hoteller, eventbureauer, restauranter, venues, transportaktører, etc.

Derudover kræver det at jeres virksomhed arbejder med enten leisureturisme i en af de fire danske storbyer eller med erhvervsturisme (åbent for hele landet).

Mere praktisk kræver det, at I kan sætte tid af til et rådgivningsforløb. Hvor meget tid, det kræver af jeres virksomhed, varierer alt efter din virksomheds størrelse, nuværende niveau af bæredygtighed og hvilken certificering, I ønsker at arbejde hen imod. Desuden kræver det, at I har et dansk CVR-nummer og leve op til statsstøttereglerne om ikke at have modtaget mere end 200.000 € i offentlig støtte inden for de seneste 3 regnskabsår.

Sådan ansøger du
Der er åbent for ansøgninger. Ansøg online ved at udfylde ansøgningsskemaet her.

Ansøgninger behandles løbende og du kan forvente svar indenfor to til tre uger fra du har ansøgt.

Mere fra MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

www.meetdenmark.dk

MeetDenmark har til formål at udvikle og fremme dansk erhvervs- og mødeturisme. MeetDenmark arbejder blandt andet med at skabe en bæredygtig omstilling af branchen. Medlemmerne er Erhvervsministeriet samt Danmarks fire største destinationer for erhvervs- og mødeturisme (VisitAarhus, Destination Nord, Destination Fyn og Wonderful Copenhagen).  

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere