25.09.2018 | Klima, miljø og energi
Havnemyndigheder går sammen i nyt klimaprogram
Rotterdams havnemyndigheder går sammen med seks andre havnemyndigheder i et nyt internationalt initiativ mod global opvarmning.
Nyt internationalt maritimt klimainitiativ. På billedet er CEO Allard Castelein foran havnen i Rotterdam. Foto: Port of Rotterdam.
Havnemyndigheder i Hamburg, Barcelona, Antwerpen, Los Angeles, Long Beach, Vancouver og Rotterdam går sammen om en række bæredygtige projekter, der skal adressere den globale opvarmning, annoncerede portofrotterdam.com tidligere på måneden.
Administrerende direktør for Port of Rotterdam, Allard Castelein, mener det er vigtigt at den maritime transport er med til at sænke kulstof-udslippet.
Læs også: Bæredygtig shipping er ikke kun mindre CO2
”Parisaftalen har fastsat et tydeligt mål: vi skal begrænse den globale opvarmning til godt under to grader. Det er livsvigtigt i den sammenhæng at reducere udslippet, der kommer fra maritim transport,” siger han og fortsætter:
”Som essentielle steder i det globale maritime netværk, er jeg overbevist om, at havnene kan tilføre et markant bidrag. Jeg er glad for at se, at de internationale havnemyndigheder har taget en lederrolle på dette område, ved at forpligte sig til projekter der kan rykke ved kulstof-udslippet i den maritime sektor.”
Klimaprogrammet
Programmet hedder The World Ports Climate Action Program, TWPCAP, og går ud på følgende:
- Øge effektiviteten af forsyningskæder med digitale redskaber.
- Forbedre fælles- og ambitiøse (offentlige) politiske tilgange, rettet mod en reducering af kulstof-udslippet i store geografiske områder.
- Fremskynde udvikling af bæredygtige energiløsninger til skibene i havnene, samt andre nul-udslips metoder.
- Fremskynde udviklingen af kommercielt bæredygtigt brændstof til maritim transport og infrastruktur for elektriske fremdriftssystemer.
- Fremskynde indsatsen for fuldt ud at have nul-kulstof last-håndtering i havnene.
Læs også: IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart
TWPCAP inviterer andre havne samt containerindustrien til at følge med og samarbejde om projekter, der giver målbare resultater i forhold til Parisaftalen.
- SN
Klima, miljø og energi

Positive 'tipping points' kan få markant indflydelse på den grønne omstilling
Et studie viser, at de såkalde positive 'tipping points' kan udløse en dominoeffekt, hvor store dele af transport, varme og industri vil kunne dekarboniseres.
Klima, miljø og energi

13 almene renoveringsprojekter får støtte til styrket fokus på det klimamæssige
Med støtte fra Realdania skal 13 af landets almene boligorganisationer nu undersøge, hvordan deres renoveringsprojekter kan udføres så bæredygtigt som muligt. Viden, der på sigt skal sætte grønne aftryk i hele landets almene boligsektor.
Medarbejder

Medarbejdere i Googles moderselskab Alphabeth har stiftet fagforening i al hemmelighed
“Vi kommer til at bruge ethvert redskab, vi kan, til at beskytte folk, som vi mener, bliver diskrimineret eller udsat for repressalier”, udtaler medstifter.
Strategi & ledelse

Apple ændrer bonusstruktur for topledere
Aflønnings- og bonuskriterier er et centralt værktøj i integrationen af bæredygtighed i en virksomhed, men ikke et mange virksomheder har taget til sig.
Samfund

Under halvdelen af de offentlige udbud har fokus på grønne løsninger
En undersøgelse viser at kun 44 procent af de offentlige danske EU-udbud havde tænkt bæredygtige løsninger ind. Ikke imponerende mener flere eksperter, men opgørelsen er trods alt et skridt i den rigtige retning.
Samfund

Danmark skal uddanne frontløbere indenfor grøn omstilling igennem nyt unikt samarbejde
Et samarbejde imellem CBS og DTU skal styrke tværfaglighed og uddanne kandidater til erhvervslivet, der kan bidrage til at løse nogle af vores store samfundsmæssige udfordringer.