21.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Havnene i København og Los Angeles vil samarbejde om bæredygtighed

Copenhagen Malmö Port og Port of Los Angeles har netop underskrevet en Memorandum of Understand, der er gældende de næste fem år, og som har fokus på dialog, informationsudveksling og erfaringsdeling mellem de to havne.

Fornyelig kunne Copenhagen Malmö Port (CMP) meddele, at de var en af i alt ti nordiske havne, der indgår i en ny bæredygtighedsalliance.

Læs også: Danske Havne øger sit fokus på grøn omstilling

CMP lader det dog ikke kun blive ved det. Selskabet har således indgået endnu en samarbejdsaftale om bæredygtighed. Denne gang drejer det sig om en fem år lang Memorandum of Understanding med Port of Los Angeles på den amerikanske vestkyst.

Partnerskabet mellem de to havne har fokus på at facilitere dialog, informationsudveksling og deling af gode erfaringer.

”Aftalen styrker vores samarbejde med CMP yderligere og vores fælles interesse i at promovere den mest effektive og bæredygtige form for godstransport” siger Executive Director i Port of Los Angeles, Gene Seroka, og fortsætter:

”Gennem samarbejde om informationsdeling mellem havne over hele verden har Port of Los Angeles opnået mange af vores fremskridt i at reducere miljøpåvirkning ved havnedrift over det sidste årti”.

Skal presse på for nye teknologier
I den nye aftale fremgår det, at nøgleområder for samarbejdet inkluderer energiforbrug og alternative energikilder, fremskridt indenfor ren terminaludstyrsteknologi, oceangående fartøjer og lastbiler til lokaltransport (dra​yage) samt engagement i globale miljøforeninger og -initiativer.

“Vi ser frem til at arbejde sammen med Port of Los Angeles om, hvordan vi fortsætter med at promovere bæredygtig udvikling i havne”, siger CEO i Copenhagen Malmö Port, Barbara Scheel Agersnap, og fortsætter:

”For at kunne accelere udviklingen af bæredygtige løsninger er vi nødt til at presse på for nye teknologier og nye måder at arbejde på. Stærke partnerskaber er nøglen til solid og hurtig udvikling – og vi håber, at denne aftale vil accelerere samarbejdet mellem den grønne maritime udvikling i vores to regioner på en måde, som alle kan drage fordel af”.

Læs også: Aalborg havn gør klar til bæredygtig industripark

CMP, der blev grundlagt i 2001, da Øresundsbroen stod færdig, er i dag den største havneoperatør i Øresundsregion. Målt på mængden af containere og værdien af gods er Port of Los Angeles ligeledes Nordamerikas førende havn. I 2018 faciliterede havnen således handel til en værdi af omkring 2.000 mia. kr.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere