03.10.2008  |  Strategi & ledelse

Hel landsby skærer 30 procent af den personlige CO2-udledning

På kun 12 måneder har borgerne i Guldager ved Esbjerg reduceret deres CO2-udledning med 30 procent i forhold til det gennemsnitlige danske forbrug.

På kun 12 måneder har borgerne i Guldager ved Esbjerg reduceret deres CO2-udledning med 30 procent i forhold til det gennemsnitlige danske forbrug. Det er mere end 1 ton CO2 per borger i de 300 husstande. Det overbevisende resultat skyldes et tæt samarbejde mellem borgerne i landsbyen og Esbjerg Kommune – et partnerskab, som kan vise helt nye veje for, hvordan klimaudfordringen kan gribes an.

Det hele startede i januar sidste år som et nytænkende led i klimakampagnen ”1 ton mindre”, da kommunen og borgerne i Guldager besluttede sig for at spare 1 ton CO2 per borger fra varme, el og transport. 80 procent af landsbyen besluttede sig for at tage udfordringen op.

”Borgerne blev opfordret til at stille bilen og cykle i stedet for. De vendte tilbage og sagde, at det ville de da gerne, men så skulle gadebelysningen hele vejen ind til Esbjerg forbedres. Borgerne pegede også på, at busplanerne var blevet forringet. Begge ting tog Esbjerg Kommune til efterretning og sørgede for bedre belysning og flere busser. Resultatet var, at borgerne i vid udstrækning parkerede bilen”, forklarer Bodil Ankjær Nielsen, miljøkonsulent i Esbjerg Kommune.

CO2-målet blev nået 1. maj, og alle data er nu samlet i en rapport.

Tags: Guldager A/S

Mere fra Mia

Mia Salling

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere