Her kommer kontanthjælpsmodtagere tilbage i job

Lemvigh-Müller samarbejder med Odense Kommune om at hjælpe mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet i lang tid, med at finde fodfæste igen.

Det kan være vanskeligt at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter lang tid på kontanthjælp. Men det er ikke en umulig opgave. Så langt fra.

Det har Lemvigh-Müllers Centrallager i Odense bevist gennem mange år. Her har man i mere end ti år skræddersyet virksomhedspraktikforløb i samarbejdet med Odense Kommune, der skal hjælpe mennesker, som på den ene eller anden måde er udsatte, med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.  

Handler om samfundsansvar

Sammen med kommunen skræddersyr Lemvigh-Müller virksomhedspraktikforløb til kontanthjælpsmodtagere. Det faglige indhold bliver tilpasset den enkelte, og der er plads til at håndtere eventuelle personlige udfordringer. Selvom forløbende er individuelle, så er formålet dog helt det samme – og ganske enkelt: Kandidaterne, som de bliver kaldt hos Lemvigh-Müller, skal hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs også: 3 år uden arbejdsulykker på Centrallager

"Det handler om, at vi gerne vil tage aktiv del i samfundet og sætte mennesker i fokus. Man kan ikke bede én, der er havnet i et sort hul, om at trække sig selv op. Det skal vi andre, der har overskuddet til gengæld hjælpe dem med," siger Karsten Oest Jacobsen, driftsleder på Lemvigh-Müllers centrallager i Odense og ansvarlig for mentorteamet. 

Fra kontanthjælpsmodtager til lønmodtager

Virksomhedspraktikken er også en rekrutteringskanal for Lemvigh-Müller. Der er 15-20 af medarbejderne i faste stillinger på det fynske centrallager, som er kommet ind via samarbejdet med kommunen – og ud af kontanthjælpen. 

Læs også: Jagten på det rette job: Nu er arbejdsglæden der hver dag

Som udgangspunkt strækker praktikforløbene sig over tre måneder med et begrænset timeantal, og herefter kan der forlænges med yderligere tre måneder, og antallet af arbejdstimer kan evt. også øges – alt afhængig af hvad den enkelte kandidat er klar til.  

Fokus på hvad kandidaterne kan 

Alle kandidaterne får tilknyttet en fast mentor, der skal støtte dem i at få hverdagen til at hænge sammen. Mentoren er en af de fastansatte medarbejdere, der fungerer som kandidatens 'go to-person', og som kan hjælpe med alt fra små problemer til større udfordringer – både af faglig og personlig karakter. 

"Vi fokuserer på, hvad kandidaten kan i stedet for, hvad han eller hun ikke kan. Det vigtigste er, at kandidaten skal være klogere på sit liv efter forløbet hos os," siger Karsten Oest Jacobsen.

"Jeg klarer mig selv nu"

En af kandidaterne, der har haft stor glæde og gavn af mentorforløbet, hedder Susanne. Hun startede i 2018 hos Lemvigh-Müller. Efter en svær periode i sit liv, hvor hun havde udviklet angst og depression, var hun havnet i kontanthjælpssystemet. I dag er hun fast vikar på centrallageret, hvor hun indlagrer og plukker varer. Det betyder, at hun i dag – efter 15 år på kontanthjælp – kan forsørge sig selv. 

Selvom Susanne for bare et par år siden ikke kunne overskue tanken om et arbejde på 20 timer, så er hun nu helt oppe på 28 timer om ugen, og hun er klar på mere.  

"Jeg håber, at flere som mig kan få en chance. Det tager tid at komme tilbage på sporet, når man har det skidt. Det kræver tid. Men jeg klarer mig selv nu – og hvis jeg kan, så kan andre også," fortæller hun.

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

11.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller får gennembrud på jordbaserede solcelleanlæg

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør