06.04.2021 | Medarbejder
Jagten på det rette job: Nu er arbejdsglæden der hver dag
Indhold fra partner Hvad er dette?
Det kan være svært at finde lige præcis det job, der passer til én. Men det kan lade sig gøre, også selvom man er tæt på pensionen. Joan Tornbjerg startede i virksomhedspraktik hos Lemvigh-Müller, og nu er hun fast vikar.
Med kun få år fra pensionsalderen tvivlede Joan Tornbjerg på, hun ville kunne finde lige præcis dét job, der ville give hende arbejdsglæde. "Jeg havde været fleksjobber i noget tid, men fandt ikke et job derigennem, der passede til mig. Og jeg var ved at opgive at finde noget andet. Det var hæsligt at bruge så meget tid og energi på at skrive ansøgninger og aldrig blive kaldt til en samtale," fortæller hun.
Samtidig med at Joan Tornbjerg sendte ansøgninger af sted i flæng og jagtede arbejdsglæden, oplevede Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, en enorm travlhed i håndværkerbutikken i Varde.
Derfor kontaktede Erik Grambow, der udover at arbejde i butikken også er tillids- og medarbejderrepræsentant i Lemvigh-Müller, en faglig konsulent fra HK Handel Sydjylland for gode råd og sparring.
Læs også: CSR-rapport: Sådan har Lemvigh-Müller taget ansvar
God idé blev til uundværligt samarbejde
Sammen fik de en idé: Den faglige konsulent kendte til Joan Tornbjergs situation og tænkte, at fire ugers virksomhedspraktik i håndværkerbutikken i det sydvestjyske ville være noget for hende.
Joan Tornbjerg fik tilbuddet. Det takkede hun ja til i februar 2020, og hendes hjælp viste sig at være uundværlig. Praktikperioden blev til en vikarstilling, og Joan Tornbjerg arbejder nu hver dag fra kl. 07 til kl. 10.
"At Joan løser de praktiske opgaver gør, at min kollega og jeg får foræret en masse tid til andre ting – såsom at vejlede kunderne, når de kommer ind i butikken. En service vi prioriterer højt og er stolte af at kunne yde," siger Erik Grambow, sælger hos Lemvigh-Müller.
"Jeg nyder sådan at være her. Det er en gave hver morgen at kunne stå op og glæde sig til at skulle på arbejde," siger Joan Tornbjerg.
Klima, miljø og energi

El-hjulene ruller og får ekstra pedal hos Lemvigh-Müller
På et år har Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker i samarbejde med GLS tredoblet andelen af ekspresleveringer, der bliver kørt med elbiler. Nu bliver el-cyklerne rullet frem i København - noget der kan tage toppen af 'håndværker-ulvetimerne'.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Stål- og metalplader pakkes ind i genbrugsmateriale
Plastark, som Lemvigh-Müller bruger til at beskytte stål- og metalplader mod skader på vej ud til kunderne, fremstilles nu med en høj andel af genbrugsmateriale.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kundebehov sætter strategisk retning for bæredygtighed
Bæredygtighed har indtaget en central plads i forretningsstrategien hos Lemvigh-Müller, hvis tiltag på området i høj grad er styret af kundernes behov. Det fremgår af virksomhedens CSR-rapport 2021.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fremtiden bliver fuld af lademuligheder
En app, der giver ejere af ladestandere til elbiler mulighed for at gøre dem offentligt tilgængelige, kan sætte fart i den grønne omstilling på transportområdet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

SMV’er i industrien og byggeriet skal uddannes i klimaarbejdet
Små og mellemstore virksomheder i industrien, bygge- og anlæg og installationsbranchen efterspørger viden og værktøjer i forhold til klimaarbejdet. Det oplever Lemvigh-Müller, som fra marts udbyder kurser indenfor området.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Markedsleder klar med miljødeklareret armeringsstål
Der er stigende efterspørgsel på EPD’er på byggematerialer, så det er nemmere at tage et bæredygtigt valg. Det imødekommer Lemvigh-Müller, som nu kan dokumentere miljøpåvirkningen fra alt sit armeringsstål.
Indhold fra partner