08.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Industrimesse uddeler ny pris for bæredygtighed

R&D Engineering, Bio-Circle Surface Technology, Chr. Hansen, Innospexion og Visblue er de fem bæredygtige danske virksomheder, der har mulighed for at løbe afsted med messen “hi Tech & Industry Scandinavias” første Sustainable Development Award d. 1. oktober.

Som noget nyt lancerer messen hi Tech & Industry Scandinavia i år for første gang prisen Sustainable Development Award, som vil blive uddelt på åbningsdagen d. 1. oktober.

Læs også: Klimabevidste forbrugere vil inddrages i virksomheders bæredygtige indsats

Det skriver Pack Markedet.

De fem virksomheder, der har mulighed for at tage prisen og 50.000 kr. med sig hjem fra Messecenter Herning, er R&D Engineering, Bio-Circle Surface Technology, Chr. Hansen, Innospexion og Visblue.

De er blevet nomineret med afsæt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling for at gøre en særlig indsats for at integrere bæredygtighed i deres virksomheder og på den måde gør en forskel for den bæredygtige udvikling i industrien.

Om de fem nominerede virksomheder, som alle er danske, skriver Pack Markedet:

R&D Engineering for udviklingen af et græsprotein, som på længere sigt kan bidrage til, at efterspørgslen på soja falder

Bio-Circle Surface Technology for udviklingen af en rensevæske, der består af intelligente mikroorganismer, som kan erstatte farlige opløsningsmidler.

Chr. Hansen for udviklingen af bakterier, der kan forlænge holdbarheden i yoghurt og dermed mindske madspild.

Innospexion for udviklingen af en røntgenbaseret sorteringsteknologi til affald.

Læs også: SDG'er og bæredygtighed vinder frem hos danske virksomheder

Visblue som har udviklet en batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra sol og vindvedvarende energikilder og frigive den igen, når man skal bruge den.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere