12.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Klimabevidste forbrugere vil inddrages i virksomheders bæredygtige indsats

Hvis virksomheder skal få fat på den klimabevidste forbruger, så skal de være inddragende, transparente omkring det bæredygtige arbejde, hurtige til at tilpasse sig nye forretningsmodeller, og forstå vigtigheden af samarbejde. Det skrive Fjords Martha Cotton i et indlæg hos Greenbiz.

Nutidens forbrugere vil gerne være aktive deltagere i virksomheders indsats for at løse klimaforandringerne og mindske CO2-udledningen.

Læs også: Forbrugerne kræver bæredygtig levering

Det viser Fjords årlige 2019 Trends-rapport. Ifølge Greenbiz.com viser en anden undersøgelse foretaget af Nielsen, at 48 procent af de amerikanske forbrugere rent faktisk er klar til at ændre deres indkøbsvaner, hvis det samtidig kan reducere deres miljøpåvirkning.

I et indlæg på Greenbiz hjemmeside forklarer direktør for design research hos Fjord, Martha Cotton, de nye muligheder, som det giver for virksomhederne.

”Mens det giver nye udfordringer for forretningsledere, så skaber det samtidig en værdifuld mulighed for at engagere sig direkte med forbrugerne om at opbygge en stærkere tillid ved at sikre, at kunderne spiller en afgørende rolle i organisationens bæredygtighedsindsats”, skriver Martha Cotton og uddyber:

”For at adressere dette kulturelle skift og efterspørgsel efter bæredygtige virksomheder må nutidens førende virksomheder fokusere på at gøre forbrugernes rejse mere cirkulær. De virkelig bæredygtige organisationer er dem, der inviterer forbrugeren til at deltage i alle trin af omstillingen og den innovative proces”.

Skal hjælpe forbrugere med at træffe bæredygtige valg
Som et eksempel fremhæver Martha Cotton den amerikanske købmandskæde Trader Joe’s, der efter at have modtaget 90.000 underskrifter fra bekymrede kunder, annoncerede, at de nu vil fjerne store mængder af plastik på tværs af kædens forretninger.

Det er dog ikke nok, at virksomheder som Trader Joe’s tager kunderne med på den bæredygtige rejse. De skal også hjælpe dem med at navigere i de komplekse beslutninger, som bæredygtighed kræver.

”Man kan komme langt ved at være transparent omkring sin organisations påvirkning på miljøet. Ved at uddanne forbrugerne gennem denne viden, kan det samtidig hjælpe virksomhederne med at vægte deres redesignede processer mere effektivt”, skriver Martha Cotton.

Hun peger desuden på, at virksomhederne i en tid med bæredygtige forbrugere skal være hurtigere end nogensinde før til at tilpasse sig nye forretningsmodeller, ligesom at de skal forstå vigtigheden af at samarbejde, når man skal skabe og vægte en ny bæredygtig praksis.

Læs også: Den danske forbruger anno 2019 handler mere bæredygtigt

”Når forbrug og tillid bliver redefineret af miljøfokuserede forbruger, bliver organisationerne nødt til hele tiden at reagere og ændre deres egen strategi for at tage højde for det stigende antal af virksomheder, der går ind i kampen og driver deres virksomheder fremad”, skriver Martha Cotton afslutningsvis.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere