08.03.2016  |  Kommunikation

H&M med på liste over bedste etiske virksomheder

Trods sine udfordringer i Asien er H&M med på en amerikansk liste over verdens mest etisk korrekte virksomheder i 2016. Ingen danske selskaber har fundet vej til årets liste.

Den amerikanske organisation The Ethisphere Institute offentliggjorde i går mandag sin årlige liste over verdens mest etisk bevidste virksomheder, og her er der blevet plads til den svenske modetøjsgigant H&M, på trods af, at koncernen kæmper med arbejds- og sikkerhedsforhold i sin forsyningskæde, primært i Bangladesh.

Læs også: Hvor bæredygtigt er dit favoritbrand?

Listen, The World’s Most Ethical Companies, hædrer virksomheder, der udmærker sig på tre områder: ved internt at promovere og praktisere etiske forretningsstandarder, ved at gøre medarbejdere og ledere i stand til at træffe de rette beslutninger, og ved at forme fremtidens standarder ved at gå forrest i dag.

H&M, der er med på listen for sjette gang, har for nylig lanceret et nyt bæredygtighedskodeks, ligesom man i efteråret 2015 blev udpeget som Global Partner i organisationen Ellen MacArthur Foundation. På den baggrund er man fra hovedkvarteret i Stockholm godt tilfredse med endnu en plads på opgørelsen.

”Vi er meget stolte over at H&M er udpeget som en af verdens mest etiske virksomheder. Det at være blandt de udvalgte for sjette gang er en anerkendelse af vores dedikation i forhold til at definere etiske standarder og praksisser i modeindustrien. Vi vil fortsætte vores indsats med at lede modeindustrien mod en mere bæredygtig fremtid, hvor etiske og bæredygtige standarder er forudsætninger for succes”, siger head of sustainability hos H&M, Anna Gedda, i en pressemeddelelse.

2016-listen er den 10. i rækken fra Ethisphere Institute og omfatter i år 131 virksomheder fra 21 lande. H&M er den ene af kun to tøjfirmaer (amerikanske Levi Strauss er den anden), og derudover inkluderer listen omkring 50 forskellige brancher, lige fra bilindustrien over fødevarer til hotelkæder, logistik, energi og teknologi.

Læs også: The Body Shop vil være verdens mest etiske og bæredygtige virksomhed

Der er ikke nogen danske virksomheder at finde på årets liste, men tidligere har både Coloplast, Vestas, Novozymes og Novo Nordisk (godt nok den amerikanske division) været med i det gode selskab.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere