13.09.2010  |  Supply chain

H&M og Levi’s til kamp mod sandblæsning

Hennes & Mauritz og Levi Strauss & Co. vil nu arbejde for at få indført et globalt forbud mod sandblæsning af tekstiler.

For at øge sikkerheden og sundheden blandt de ansatte i tøjindustrien vil tøjgiganterne Hennes & Mauritz og Levi Strauss & Co. nu arbejde for at få indført et globalt forbud mod sandblæsning af tekstiler. Sandblæsning bruges til at skabe et mere slidt look i fremstillingen af denim, men metoden er på grund af kemikalierne i sandet meget sundhedsskadelig. Nogle, men langt fra alle virksomheder, tager de sikkerheds-foranstaltninger, som er krævet.

”H&M har haft krav om sundhed og sikkerhed for medarbejderne i flere år, og vi har været meget opmærksomme på, at sandblæsning er sundhedsskadeligt. For dog at være helt sikre på, at ingen tager skade, vil vi nu helt stoppe med at bruge metoden,” siger Karl Gunnar Fagerlin, produktionsleder hos H&M.

Meldingen er den samme fra Levi Strauss & Co.:

”Vi har besluttet, at den bedste måde at sikre de ansattes sundhed på, er at boykotte sandblæsning fuldstændig. Vi er stolte af sammen med H&M at sprede budskabet,” siger David Love, vicedirektør hos Levi Strauss & Co.

De to virksomheder opfordrer andre firmaer til at følge forbuddet i forsøget på at udrydde sandblæsning fuldstændig i hele tøjbranchen.

- MS

Mere fra Mia

Mia Salling

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere