15.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Holstebro: Kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere får job i rengøring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ca. 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro har fået job, hvor de skal hjælpe med rengøring af kommunens skoler og institutioner.

Corona-krisen har sendt over 50.000 nye ud i ledighed, men i Holstebro Kommune har den usædvanlige situation været årsag til at ca. 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere har fået job.

Siden corona-krisen begyndte har der overalt i landet været ekstra opmærksomhed på rengøring for at undgå smittespredning. Og med genåbning af skoler og daginstitutioner er behovet for ekstra rengøring vokset yderligere.

Jobkonsulenter i Jobcentret Holstebro tog derfor kontakt til nogle af kommunens borgere for at tilbyde dem jobbet som rengøringsassistenter. 75 borgere takkede ja til muligheden for et rengøringsjob, og de arbejder fra 4-30 timer om ugen.

"Eftersom regeringen delvist har suspenderet beskæftigelsesindsatsen, så behøvede borgerne faktisk ikke sige ja tak til vores tilbud," forklarer Birgitte Frydensbjerg, centerleder Jobcentret Holstebro, i en pressemeddelelse

Hun glæder sig over, at så mange alligevel tog imod muligheden.

Det betyder noget at være en del af et fællesskab

Lars Stampe, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, glæder sig også over, at der var så stor opbakning fra borgerne til at kaste sig ud i de nyoprettede jobs:

"På den ene side er det et rigtigt godt eksempel på, at vores borgere udviser samfundssind. Det er også et godt eksempel på, at det betyder noget at være en del af noget større og opnå et fællesskab, som man gør, når der er brug for en på arbejdsmarkedet," siger Lars Stampe.

De 75 rekrutterede borgere og institutioner/skoler har fået god oplæring af kommunens Quick Rengøring fra Center for Social Indsats, som har stået for oplæringen af rengøringen af bl.a. toiletter og legetøj i børneinstitutioner og på skoler efter myndighedernes retningslinjer.

På skole- og dagtilbudsområdet har den hurtige og afgørende hjælp på rengøringsområdet været med til at gøre genåbningen til en god oplevelse for børnene

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere