10.11.2021 | Klima, miljø og energi
Huscompagniet siger farvel til naturgasgasopvarmning i nybyg
Det giver god mening at droppe gasopvarmning i nye huse, mener den administrerende direktør i Huscompagniet. Særligt for miljøet, men også for gensalgsværdien.
Huscompagniet stopper med at tilbyde gasopvarmede huse fra årsskiftet.
Det skriver licitationen.dk.
Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør i Huscompagniet, ser ikke blot tiltaget som et skridt på virksomhedens bæredygtigsrejse – det er også tænkt som god kunderådgivning i forhold til den fremtid, vi kigger ind i.
”Hvis man investerer i et nybygget hus med naturgasopvarmning i dag, så er det simpelthen udtryk for dårlig rådgivning. For der vil kunden blive straffet på gensalgsværdien om 10 år, hvor et gasopvarmet hus vil være alt for dyrt driftsmæssigt”.
Læs også: Fremtidens bygninger vil indgå positivt i vores energisystem
Materialemæssigt ønsker virksomheden også at rykke sig i en mere bæredygtig retning. Her håber man, at et samarbejde med Bygma kan kompensere for de merudgifter, der pt. er forbundet med de mere bæredygtige materialer, og som fortsat holder størstedelen af kunderne fra at gå all-in på bæredygtigtighed, når de skal bygge nyt hus.
”I takt med at efterspørgslen på bæredygtige produkter stiger, kommer der flere og flere muligheder for skalafordele, så jeg er ikke i tvivl om, at det finder et fornuftigt leje på sigt”, siger Martin-Ravn Nielsen.
Han håber samtidig på en politisk håndsrækning, der ved hjælp af lavere afgifter på bæredygtige materialer, kan gøre det grønne valg mere attraktivt for kunderne.
- MTN
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.