10.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Huscompagniet siger farvel til naturgasgasopvarmning i nybyg

Det giver god mening at droppe gasopvarmning i nye huse, mener den administrerende direktør i Huscompagniet. Særligt for miljøet, men også for gensalgsværdien.

Huscompagniet stopper med at tilbyde gasopvarmede huse fra årsskiftet.

Det skriver licitationen.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør i Huscompagniet, ser ikke blot tiltaget som et skridt på virksomhedens bæredygtigsrejse – det er også tænkt som god kunderådgivning i forhold til den fremtid, vi kigger ind i.

”Hvis man investerer i et nybygget hus med naturgasopvarmning i dag, så er det simpelthen udtryk for dårlig rådgivning. For der vil kunden blive straffet på gensalgsværdien om 10 år, hvor et gasopvarmet hus vil være alt for dyrt driftsmæssigt”.

Læs også: Fremtidens bygninger vil indgå positivt i vores energisystem

Materialemæssigt ønsker virksomheden også at rykke sig i en mere bæredygtig retning. Her håber man, at et samarbejde med Bygma kan kompensere for de merudgifter, der pt. er forbundet med de mere bæredygtige materialer, og som fortsat holder størstedelen af kunderne fra at gå all-in på bæredygtigtighed, når de skal bygge nyt hus. 

”I takt med at efterspørgslen på bæredygtige produkter stiger, kommer der flere og flere muligheder for skalafordele, så jeg er ikke i tvivl om, at det finder et fornuftigt leje på sigt”, siger Martin-Ravn Nielsen.

Han håber samtidig på en politisk håndsrækning, der ved hjælp af lavere afgifter på bæredygtige materialer, kan gøre det grønne valg mere attraktivt for kunderne.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere