26.10.2017  |  Samfund

Hvem skal vinde Odense Bæredygtighedspris 2017?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Odense Bæredygtighedsråd hylder hvert år et bæredygtigt initiativ ved at uddele Odense Bæredygtighedspris. Frem til den 18. december 2017 kan kandidater, som har gjort en særlig indsats for at fremme bæredygtighed, indstilles til bæredygtighedsprisen

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd håber prisen medvirker til at sætte mere fokus på bæredygtighed blandt odenseanske virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner:

- Vi har jo allerede masser af bæredygtige initiativer i Odense, og det er min forventning, at vi generelt vil se et øget fokus på bæredygtighed i Odense de kommende år. Jeg håber, at se nogle af disse gode initiativer indstillet til bæredygtighedsprisen, siger Peter Rahbæk Juel.

Bred målgruppe
Målgruppen for Odense Bæredygtighedspris er bred, derfor kan både odenseanske virksomheder, organisationer, foreninger, personer eller initiativer indstilles til prisen. Det er muligt både at indstille sig selv og andre kandidater. Der indstilles initiativer til prisen ved at udfylde et bæredygtighedsskema, som hjælper med at få overblik over alle aspekter af ens bæredygtige initiativ. Skemaet kan downloades via http://www.odense.dk/Baeredygtighedspris

Kom til infomøde
Vil du vide mere om bæredygtighedsprisen, er du velkommen til informationsmøde onsdag d. 15. november 2017, kl. 16 på Odense Rådhus. Det er ikke et krav, at du deltager i introduktionsmødet for at indstille til prisen - det er blot et tilbud. Du tilmelder dig introduktionsmødet ved at sende en mail til tjc@odense.dk.

Sådan indstiller du et initiativ
Indstillinger til bæredygtighedsprisen skal sendes til tjc@odense.dk senest den 18. december 2017. Hvem der vinder Odense Bæredygtighedspris afsløres d. 22. marts 2018 ved et festligt arrangement på Odense Rådhus. Læs mere om Odense Bæredygtighedspris: http://www.odense.dk/Baeredygtighedspris

Fototekst:

”Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd underskriver diplomet til sidste års vinder. Du kan indstille kandidater frem til d. 18. december og derved være med til at bestemme, hvem der skal vinde det næste diplom og den bæredygtige ære”.

FAKTABOX. Tidligere vindere af Odense Bæredygtighedspris

2016 Odense ZOO for havens CSR-indsats med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. I den forbindelse havens arbejde med fx jobskabelse og frivillighed. Derudover miljødriftsoptimeringer og fokus på fx affaldssortering og biodiversitet.

2015 Fyns Almennyttige Boligforening for renoveringen af Korsløkken som kombinerede bl.a. miljøtiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø.

2014 BioTrans Nordic fik prisen for virksomhedens arbejde med bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener hvor arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.

2013 Økologi Haven ApS fik prisen for virksomhedens CSR-arbejde med fokus på vækst inden for økologisk produktion, miljøteknologiske løsninger samt fremme af en mangfoldig arbejdsplads.

2012 Odense Fødevarefællesskab fik prisen for foreningens frivillige arbejde med at gøre lokalproducerede, sæsonbetonede økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne og dens bidrag til det Odenses sociale og kulturelle byliv.

2011 Scandic Odense fik prisen for at virksomheden gennem en årrække har integreret CSR og bæredygtighed i hotellets forretningsplan.

Kontaktinformation

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 30 51 31 15.
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere