Hver sjette udsat for mobning på arbejdspladsen
En ny undersøgelse for Fagbevægelsens Hovedorganisation viser, at hver sjette dansker udsættes for mobning på arbejdspladsen. Særligt de yngste lønmodtagere er udsat.
Hver sjette bliver mobbet på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Fagbevægelsens Hovedorganisation.
Læs også: Ny vejledning skal forebygge mobning og sexchikane på arbejdspladsen
Undersøgelsen viser, at der blandt lønmodtagere over 18 år, med ingen til mellemlang videregående uddannelse, er 16 procent som har oplevet mobning på arbejdspladsen indenfor det sidste år.
Det er dybt bekymrende tal, for mobning har store fysiske og psykiske konsekvenser, understreger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH:
”Når hver sjette fortæller, at de har oplevet mobning på deres arbejdsplads, så peger det på, at der ikke bliver gjort nok for at sikre et sundt psykisk arbejdsmiljø”.
Det er ledelsens ansvar
Undersøgelsen afslører også, at mobningen på danske arbejdspladser går særligt hårdt ud over de yngste medarbejdere – blandt de 18-29-årige er det mere end hver femte, der har prøvet at blive mobbet på jobbet.
”Det er dybt forkasteligt, at vi er så dårlige til at behandle vores yngste lønmodtagere ordentligt. Når man er i begyndelsen af sit arbejdsliv, så er man i forvejen ekstra sårbar.
Man har som ung brug for vejledning og støtte til at finde sine ben på arbejdsmarkedet. Ikke at blive psykisk nedbrudt af sine kollegaer eller chefen”, siger Morten Skov Christiansen.
Han mener, at det altid er arbejdsgiveren og ledelsens ansvar at sikre sig, at mobning ikke finder sted på arbejdspladsen og at sørge for en god arbejdskultur.
Læs også: Jobs skal være anstændige både ude og hjemme
”Der er rigtig meget, man kan gøre for at hjælpe arbejdspladserne med at forebygge og håndtere mobning og de store sundhedsmæssige konsekvenser, det har. Men det kræver, at der bliver sat fokus på problemet fra både virksomhedernes og politikernes side”, understreger han.
- SMF