21.04.2010  |  Supply chain

IBM’s leverandører skal måle deres CO2-udledning

Computergiganten IBM vil have sine leverandører til at måle både deres energiforbrug, drivhusgasudledning og affalds- og genbrugsrater.

Leverandørstyring er gennem de senere år blevet et af de vigtigste redskaber i mange af de helt store virksomheders kamp for at få styr på deres CO2-regnskab og generelle påvirkning af miljøet. Anerkendelsen af, at giganternes underleverandører tæller med i det regnskab, breder sig nemlig som ringe i vandet. Således meldte en af verdens største computervirksomheder, amerikanske IBM, for nylig ud, at man vil have sine 28.000 leverandører til at installere systemer, der kan måle den enkelte leverandørs energiforbrug, udslip af CO2 og produktion af affald, samt hvor meget heraf der bliver genbrugt. Det skriver New York Times. Leverandørerne kan så stille samme krav til deres underleverandører, hvis deres produkter eller services bliver en vigtig del af IBM’s verdensomspændende forsyningskæde.
IBM har indtil videre ikke sat konkrete værdier, som leverandørerne skal opnå inden for de forskellige områder, men stiler derimod efter at institutionalisere systemer, der kan indsamle data på en række punkter med hensyn til miljøbeskyttende tiltag. Der er endnu ikke en endelig deadline for implementeringen af de forskellige målesystemer, men John Paterson, vicepræsident for IBM’s globale supply chain og chief procurement officer, håber, at leverandørerne vil have det meste på plads i starten af 2011. Og dem, der ikke vil implementere de nye retningslinjer, skal ifølge Paterson ikke regne med nogen lang fremtid som IBM-leverandør.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere