05.03.2020  |  Samfund

IDA lancerer crowdfundingplatform til grønne iværksættere

Ingeniørforeningen IDA satser hårdt på initiativer, der skal fremme den bæredygtige udvikling. Seneste skud på stammen er en crowdfunding-platform målrettet projekter med bæredygtighed i fokus.

Nu skal det gøres lettere for iværksættere at skaffe finansiering til projekter med en bæredygtig profil.

Læs også: Coop-initiativ skal arbejde for en grønnere fødevareindustri

Derfor lancerer ingeniørforeningen IDA en ny crowdfunding-platform.

IDA Crowdfunding, som platformen hedder, er seneste skud i rækken af initiativer, som IDA har sat i søen for at fremme en bæredygtig udvikling.  

”Det er en vigtig del af IDAs vision at være med til at fremme en bæredygtig udvikling gennem teknologi. Det er en udvikling, vi ikke bare kan snakke os til. Der er brug for kreativitet og handlekraft, og her håber vi, at vores nye crowdfunding-platform kan være én af kanalerne til at bane vej for folk med bæredygtige idéer rundt omkring i Danmark”, siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for IDA.

Platformen lanceres med en kampagne, der skal skabe opmærksomhed om, at det er nu, der skal handles for at løse klodens udfordringer.

”Ikke i år 2030, men i dag kl. 20.30”, lyder det i kampagnen. 

Behov for handling her og nu
”Jeg tror, det går op for flere og flere, at behovet for handling trænger sig på, og at der er brug for konkrete løsninger, som gør noget ved problemerne her og nu. Her giver IDA Crowdfunding både en mulighed for dem, der har ideerne, og de, der gerne vil bakke op om dem”, siger Thomas Damkjær Petersen.  

Crowdfunding som metode til at rejse økonomisk støtte til en given opfindelse eller projekt har eksisteret i flere år, men modsat de fleste andre platforme til crowdfunding er det gratis at få sit projekt med på IDA-platformen.

”Vi skal ikke tjene på platformen, men vi stiller naturligvis nogle krav til de projekter, der får adgang til platformen, herunder at projektet skal være bæredygtigt i relation til et eller flere af FN’s verdensmål, og at det har en teknologisk eller naturvidenskabelig kerne”, siger Thomas Damkjær Petersen.

Med projektet håber IDA at kunne etablere et attraktivt udstillingsvindue for projektmagere og opfindere, som har brug for at rejse en startkapital til at komme videre med deres idé.

Læs også: Iværksætterinitiativ skal sætte ligestilling på den internationale dagsorden

I forbindelse med lanceringen har IDA lagt en række projekter ud på platformen, som giver et indtryk af spændvidden på IDA Crowdfunding.

Et af projekterne handler eksempelvis om et særdeles effektivt partikelfilter til brændeovne, og et andet om en ”superklud”, som giver mennesker med begrænset adgang til rent vand og sæbe mulighed for at fjerne bakterier fra hænder og overflader.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere