02.03.2020  |  Strategi & ledelse

Iværksætterinitiativ skal sætte ligestilling på den internationale dagsorden

Gennem en fiktiv startup ønsker H&M Foundation at sætte fokus på en realisering af FN’s mål om finansiel inklusion inden 2030. Det gælder specielt kvindelige iværksættere og deres muligheder for adgang til finansiering.

I en nyligt offentliggjort pressemeddelelse melder H&M Foundations global manager, Diana Amini, ud, at organisationen prioriterer et øget fokus på kvindelige iværksættere og deres muligheder for adgang til finansiering.

“Med mindre end ti år tilbage, før FN’s Verdensmål skal være nået, er det på tide at sætte fokus på finansiel inklusion som drivkraft for positive forandringer for kvinder og nationale økonomier. Ved at tale investorernes sprog ønsker vi at nå dem, som træffer beslutningerne og foretager investeringerne. Unfounded Ltd skal hjælpe med at nedbryde de barrierer, som kvindelige iværksættere står overfor, når det kommer til adgang til finansiering”, siger hun.

Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder

Unfounded Ltd. er en fiktiv startup, der skal bruges som en metafor for det forretningspotentiale, som kvindelige iværksættere repræsenterer for verdensøkonomien. Initiativet er blevet pitchet til internationale investorer og venture capital-firmaer og er en videreudvikling af organisationens initiativ fra 2017 kaldet Foundation 500.

Initiativet er en liste over kvinder, der driver forretning i nogle af verdens hårdeste startup-miljøer og er sat i gang i samarbejde med den humanitære organisation CARE.

“Vi ved, at finansiel inklusion er en af de bedste måder at bryde fattigdomscyklussen på. Sammen med H&M Foundation har vi med træning og adgang til finansiering støttet 5000 kvindelige iværksættere i Etiopien, hvilket har resulteret i en indkomststigning på 500 procent for kvinderne. Investering i kvinder har både finansielle og sociale fordele, og jo før investorer indser dette, jo bedre”, siger Reintje van Haeringen, chief executive i CARE Holland, i pressemeddelelsen.

Læs også: Danske iværksættere ser kæmpe muligheder i FNs verdensmål

Foruden tiltaget med Unfounded Ltd. har H&M Foundation udarbejdet en rapport vedrørende det potentiale, der ligger hos kvindelige iværksættere, og hvordan investorer kan adressere fordommene i finansverdenen.

Find yderligere information om Unfounded Ltd. og den tilhørende rapport her.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere