Danske iværksættere ser kæmpe muligheder i FNs verdensmål

Den danske iværksætterscene har for alvor fået øjnene op for, hvordan FNs verdensmål har potentiale til at blive omdrejningspunktet for nye forretningsidéer og startups.

Trends tyder på, at FNs verdensmål i stigende grad danner grobund for en blomstring af dansk iværksætteri og bæredygtige forretninger..

10.02.2020

CSR.dk

I Danmarks iværksættermiljø, har en tendens i den seneste tid har taget fart. Flere og flere danske iværksættere tænker nemlig FN's 17 verdensmål ind som en aktiv del af virksomhedens produkter, forretningsmodeller og brand fra dag ét.

Flere eksperter og aktører i det danske erhvervsliv, herunder Dansk Industri og Dansk Erhverv, bakker op om, at der er en megatrend i gang, inden for spørgsmål som tidligere var forbeholdt NGO’er og såkaldte hippieprojekter.

Læs også: Direktører frygter også klimaforandringerne

På grund af verdensmålene er der åbnet helt nye områder og problematikker op som nye forretningsidéer og innovationsprojekter kan have løsningen på.

”Vi genkender tydeligt tendensen, hvor flere og flere virksomheder starter en forretning op ved at løse en eller anden udfordring nationalt eller internationalt. Det kommer der nogle virkelig interessante løsninger ud af, fordi det er blevet helt okay at tjene penge på at løse udfordringer. For ti år siden blev det set som noget, der var forbeholdt NGOer, særligt i udviklingslande”, siger Marie Gad, fagleder for strategi- og organisationsudvikling i Dansk Industri til Berlingske.

Iværksætterne kan tilmed spille en central rolle i implementeringen og eksekveringen af FNs verdensmål i fremtidigt dansk erhvervsliv.

Læs også: Danskerne stiller øgede krav om ansvarlighed i erhvervslivet

Det er ifølge Jasmina Pless, der er chef for iværksætteri i Dansk Erhverv, fordi nyopstartede bæredygtige forretninger kan fungere som frontløbere i retningen mod en grøn omstilling i erhvervslivet.

”De nye og mindre virksomheder har en helt anden mulighed for at tænke det ind fra begyndelsen i stedet for at skulle lave en stor kursændring. På den måde kan de også være med til at inspirere og motivere de større virksomheder ved at vise vejen”, siger hun til Berlingske

Også i Danske Banks afdeling med navnet Growth har man været vidne til et skifte. Afdelingen blev stiftet i 2015, fordi man ville arbejde med techvirksomheder med høj vækst. I 2017 skiftede afdelingens navn ændret til Growth and Impact, fordi der, som områdets chef Klavs Hjort fortæller til Berlingske, skete det, at aktører fra alle kanter af systemet begyndet at tale om verdensmål og samfundsansvar. Han fortæller yderligere, at trenden nu er, at profit og bæredygtighed går hånd i hånd og at det i fremtiden bliver et ufravigeligt krav at startups tænker impact ind i forretningen. 

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

28.10.2024BSR

Sponseret

Collaboration Crossroads: Recognizing When to Part Ways for Greater Impact

28.10.2024CSR.dk

Dagrofa køber Aarstiderne: vil skabe Danmarks stærkeste fællesskab for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter

28.10.2024CSR.dk

Digitale løsninger er en af nøglerne til effektivt ESG-arbejde

25.10.2024CSR.dk

Greenwashing: Nye anbefalinger fra Forbrugerombudsmanden

24.10.2024CBS Executive Fonden

Sponseret

Bestyrelsesuddannelse i ESG

24.10.2024CBS Executive Fonden

Sponseret

ESG – Climbing the Data Mountain to Execute Strategy

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie