10.02.2020  |  Strategi & ledelse

Danske iværksættere ser kæmpe muligheder i FNs verdensmål

Den danske iværksætterscene har for alvor fået øjnene op for, hvordan FNs verdensmål har potentiale til at blive omdrejningspunktet for nye forretningsidéer og startups.

I Danmarks iværksættermiljø, har en tendens i den seneste tid har taget fart. Flere og flere danske iværksættere tænker nemlig FN's 17 verdensmål ind som en aktiv del af virksomhedens produkter, forretningsmodeller og brand fra dag ét.

Flere eksperter og aktører i det danske erhvervsliv, herunder Dansk Industri og Dansk Erhverv, bakker op om, at der er en megatrend i gang, inden for spørgsmål som tidligere var forbeholdt NGO’er og såkaldte hippieprojekter.

Læs også: Direktører frygter også klimaforandringerne

På grund af verdensmålene er der åbnet helt nye områder og problematikker op som nye forretningsidéer og innovationsprojekter kan have løsningen på.

”Vi genkender tydeligt tendensen, hvor flere og flere virksomheder starter en forretning op ved at løse en eller anden udfordring nationalt eller internationalt. Det kommer der nogle virkelig interessante løsninger ud af, fordi det er blevet helt okay at tjene penge på at løse udfordringer. For ti år siden blev det set som noget, der var forbeholdt NGOer, særligt i udviklingslande”, siger Marie Gad, fagleder for strategi- og organisationsudvikling i Dansk Industri til Berlingske.

Iværksætterne kan tilmed spille en central rolle i implementeringen og eksekveringen af FNs verdensmål i fremtidigt dansk erhvervsliv.

Læs også: Danskerne stiller øgede krav om ansvarlighed i erhvervslivet

Det er ifølge Jasmina Pless, der er chef for iværksætteri i Dansk Erhverv, fordi nyopstartede bæredygtige forretninger kan fungere som frontløbere i retningen mod en grøn omstilling i erhvervslivet.

”De nye og mindre virksomheder har en helt anden mulighed for at tænke det ind fra begyndelsen i stedet for at skulle lave en stor kursændring. På den måde kan de også være med til at inspirere og motivere de større virksomheder ved at vise vejen”, siger hun til Berlingske

Også i Danske Banks afdeling med navnet Growth har man været vidne til et skifte. Afdelingen blev stiftet i 2015, fordi man ville arbejde med techvirksomheder med høj vækst. I 2017 skiftede afdelingens navn ændret til Growth and Impact, fordi der, som områdets chef Klavs Hjort fortæller til Berlingske, skete det, at aktører fra alle kanter af systemet begyndet at tale om verdensmål og samfundsansvar. Han fortæller yderligere, at trenden nu er, at profit og bæredygtighed går hånd i hånd og at det i fremtiden bliver et ufravigeligt krav at startups tænker impact ind i forretningen. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere