07.10.2016  |  Klima, miljø og energi

IFU sætter blus på energi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Investering i energi er investering i udvikling er pointen for IFU, der på Responsible Energy 26. oktober sætter fokus på bæredygtige energiinvesteringer der rykker verden fremad.

Hvordan skaber man forandring? Hvordan bliver verden anderledes i morgen end den var i går? Tja en måde er jo bare at vente – så sejler skibet nok videre i samme retning. Men vil man gøre en forskel er man nødt til at investere tid og penge i bedre forhold, nye projekter og nye eventyr.

Heldigvis har man som dansk virksomhed faktisk mulighed for en kæmpe hjælp og støtte fra Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, der netop er sat i verden for at bidrage til økonomisk og social udvikling rundt omkring på kloden.

”Hos IFU har vi en meget solid erfaring i at få lokalt forankrede projekter til at gøre en forskel lokalt, men også med en solid business case bag,” understreger Jacob Klingemann, Vice-President for Klima og Energi hos IFU og tilføjer ”Det afgørende er nemlig, at man får etableret en sund økonomi for alle parter i sådanne projekter – grundlæggende er det jo dét, der får både det enkelte projekt til at vokse sig stærkt, men også båret en langsigtet udvikling i mål.”

På Responsible Energy fortæller IFU derfor mere om arbejdet med at fremme strukturelle investeringsprojekter rundt i verden – hvilket sådan set lyder lettere end det er, fortæller Jacob Klingemann. ”Der er jo et betydeligt potentiale og også velvilje og virkelyst i mange lande rundt omkring, der ofte har en særdeles positiv holdning til nye teknologier og bæredygtige initiativer. Udfordringen er faktisk oftere, at vi kan sikre en tilstrækkelig stor skala i projekterne til, at IFU kan spille med – man kan lidt frækt måske sige, at danske virksomheder måske skal huske at drømme noget større?”

Tålmodighed er en dyd
Med ca. 18 mia. investeret i ca. 1200 projekter verden over, er IFUs en ret så erfaren partner for mange danske virksomheder allerede – men der er skam masser at komme efter endnu. ”Danske virksomheder er fx relativt forsigtige i Afrika og Latinamerika, men med Holland som eksempel er det altså ikke fordi, at virksomheder fra mindre nordeuropæisk land ikke kan komme langt. Det er måske mere eventyrlysten og viljen til det lange seje træk - som ofte kan være nødvendigt i disse lande – som vi mangler lidt af,” siger Jacob Klingemann.

På seminaret på Responsible Energy fortæller IFU derfor mere om, hvordan gode samarbejder kan komme i sving, hvor markederne bevæger sig hen og hvordan danske virksomheder – både små og store - kunne få en ret solid gevinst gennem en langsigtet fokus på udviklingslandene, påpeger Jacob Klingemann; ”Den danske kombination af kvalitet og fleksibilitet er meget brugbar i mange lande, så om end risikoen og tidsperspektivet nok er større end på visse andre markeder, så er potentialet altså også betydeligt større.”

På Responsible Energy fortæller DONG Energy, PKA, Rambøll, Danfoss, Siemens, IKEA, Novo Nordisk, Eniig og Rockwool om ansvarlige energiløsninger nationalt, lokalt og globalt. Læs mere om program og tilmelding på www.csr-link.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere