28.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Ikea lader LED-lyset skinne

Fra den 1. september vil den svenske møbelgigant Ikea kun sælge de miljøvenlige LED-sparepærer i en del af sine varehuse. Selve butikkerne er også ved at udfase ikke-LED-belysning.

Næsten trekvart milliard kroner; så meget har den svenske møbelmastodont Ikea afsat til at gøre en stribe af sine mange varehuse mere energieffektive. Det handler om belysning, både den, der bliver solgt, og den der oplyser butiksarealerne, skriver detailfolk.dk

Læs også: Ikea bruger 7,5 milliarder kroner på klimaet

Nærmere bestemt er planen, at 67 af kædens varehuse, herunder de fem i Danmark, pr. 1. september vil gå over til udelukkende at føre LED-pærer i sit sortiment af lamper, der pt. tæller omkring 450. Derudover skal al belysningen i selve varehusene være LED, noget som filialen i Aarhus faktisk allerede er i mål med.

I alt forventer Ikea at investere yderligere €80 millioner frem mod 2018 i tillæg til de 150 mio. kr. kæden allerede har brugt på indførslen af LED og andre energieffektive lyssystemer, hvilket bringer den samlede regning op på lige godt 750 mio. kr. Men med gevinster for både mennesker, miljø og bundlinje i sigte, mener Ikea, at de penge er godt givet ud.

"Det kan være svært at overskue præcis, hvordan en LED-pære er bedre for miljøet, men man kan sammenligne det med, at hvis én million mennesker skiftede til LED-lys, vil det i CO2-besparelse svare til at tage 3900 biler af vejene om året", siger chef for bæredygtighed i IKEA Danmark, Jonas Engberg, i en pressemeddelelse.

Læs også: Ikeas grønne regnskab vokser

En LED-pære holder i gennemsnit 20 gange længere end en traditionel glødepære og bruger omkring 85 procent mindre energi, hvilket ifølge Ikeas egne beregninger vil sænke energiforbruget med 15 procent pr. varehus.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere