19.04.2022 | Klima, miljø og energi
Ikea lancerer en ny kødbolle – til insekter
Først kom de ikoniske ’köttbullar’, så det kødfri alternativ ’plantebullar’ og nu præsenterer Ikea et nyt måltid til dyreriget, nemlig fröbullar. Fröbullar er hverken til børn eller mennesker i det hele taget, men er derimod et måltid til insekter.
Ikea opfordrer til, at man planter fröbullan i altankassen eller i haven, så insekterne kan få glæde af dem. Foto: Ikea.
Den svenske kødbolle-klassiker fra Ikea med kartoffelmos og tyttebær er for længst blevet en klassiker, og i 2020 fik den en plantebaseret tvilling. Nu ser en helt ny og anderledes variant dagens lys.
Således lancerer Ikea de vilde fröbullar – et Ikea-måltid, der ikke skal nydes af mennesker. Fröbullar er nemlig til Danmarks insekter, der mangler levesteder og mad.
Læs også: IKEA booster cirkulær og klimapositiv rejse
Fröbullarne består af jord, ler, vand og blomsterfrø og kan plantes i haven eller i altankassen til glæde for insekterne. Og det er der brug for, mener Monica Keaney, sustainability manager i Ikea Danmark.
”Den vilde natur i Danmark har trange kår, og for at vende udviklingen kræver det, at vi alle sammen gør en indsats for vores natur og de væsener, der lever i den. Med fröbullar kan man plante et vigtigt måltid i haven eller på altanen, som mætter de små arter og gør hverdagen lidt grønnere”, siger hun.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.