15.03.2023  |  Klima, miljø og energi

IKEA vil mindske klimaaftryk med biobaseret lim

Ved at overgå til biobaseret lim i produktionen af produkter håber IKEA at mindske sin udledning af drivhusgasser fra lim med 30 procent inden 2030.

Efter mere end ti års udvikling overgår IKEA nu til biobaseret lim i produktionen af møbler og andre produkter – og det er et vigtigt skridt på rejsen mod målet om at blive en klimapositiv virksomhed i 2030, fortæller Christian Mouroux Pedersen, der er bæredygtighedschef hos IKEA Danmark.

”Vi arbejder på hele tiden at finde nye, miljøvenlige løsninger i produktionen. Vi har en meget ambitiøs bæredygtighedsstrategi, der fordrer, at vi mindsker vores klimaaftryk, og vi ved, at selv små ændringer kan gøre en stor forskel. Vi håber, at initiativet her vil skubbe på en bevægelse i branchen, hvor vi benytter grønnere produktionsmetoder og materialer,” siger han.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Om tre år er hvert andet måltid i Ikeas kantiner vegetarisk

Målet med initiativ er i første omgang at reducere fossilbaseret limforbrug med 40 procent og drivhusgasemissioner fra lim med 30 procent inden 2030. Brugen af fossil lim, som i dag tegner sig for 5 procent af klimaaftrykket i IKEA’s samlede værdikæde, bliver dermed udfaset gradvist frem mod 2030.

Fremstillet af majsstivelse
I Kazlu Ruda i Litauen anvender den første IKEA-fabrik allerede den biobaserede lim fremstillet af teknisk majsstivelse, der er lavet af industrielt dyrkede planter, som er adskilt fra fødekæden.

Læs også: Ikea lancerer en ny kødbolle – til insekter

Sideløbende med initiativet gennemføres der flere forsøg med andre typer af biobaseret lim –  blandt andet gennem et acceleratorprogram, hvor nye limløsninger skal testes med eksterne partnere.

”Der ligger et stort arbejde bag, og vores test og udvikling af nye, miljøvenlige limtyper fortsætter. Sammen med et øget brug af genbrugstræ og en stræben efter 100 procent vedvarende energi i produktionen, er indfasningen af biobaseret lim en milepæl på vores rejse mod at gøre vores produkter mere bæredygtige,” siger Christian Mouroux Pedersen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere