29.01.2015  |  Kommunikation

Ikeas grønne regnskab vokser

Ikea oplever fremgang på sit grønne regnskab. Det viser tal fra møbelkoncernens årsregnskab.

Det er ikke kun økonomisk vækst, som den svenske møbelkoncern Ikea kan bryste sig med. Også det grønne regnskab er i vækst. Det viser Ikeas årsrapporter for det regnskabsår, der sluttede 31. august sidste år, skriver børsen.dk.

Læs også: Ikea-tøjdyr sikrer skolegang for fattige børn

Koncernen opgør sine miljømæssige resultater i en individuel rapport, der viser, at 88 procent af affaldet i Ikeas danske butikker blev sorteret. I sidste regnskabsår gjorde det sig gældende for 79 procent. Og affaldssorteringen er gået så godt, at affaldet er blevet en indtægt for to Ikea-butikker, fordi de bliver kompenseret økonomisk for bestemte typer sorteret affald.

Også salget af produkter, der gør danskernes hverdag mere bæredygtig, er i vækst. Her er salget steget med 33 procent, så produkterne nu udgør 5,3 procent af den samlede omsætning i Danmark. Produkter som skraldespande til affaldssortering bliver ikke markedsført som bæredygtige, men koncernen holder øje med salget for at følge udviklingen.

Læs også: Ikea-datterselskab får sit FSC-certifikat genaktiveret

"Men vi kommer til at gøre mere ud af at gøre vores kunder opmærksomme på de varer, som kan være med til at gavne miljøet", siger Jonas Engberg, der er miljøchef for Ikea Danmark, og fortsætter:

"Vores undersøgelser viser, at langt størsteparten af kunderne gerne vil opføre sig miljøvenligt, og derfor ligger der en opgave for os i at vise dem, hvordan vores produkter kan hjælpe med til det".

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere