12.10.2021  |  Klima, miljø og energi

IMF: Langt flere bæredygtige investeringer er altafgørende

En ny rapport fra Den Internationale Valutafond (IMF) konkluderer at de grønne investeringer bør mangedobles over de næste to årtier.

Politikerne skal sikre flere bæredygtige investeringer, hvis verden skal nå i mål med den grønne omstilling.

Sådan skriver Børsen Bæredygtig.

En ny rapport fra Den Internationale Valutafond (IMF) konkluderer nemlig, at investeringer i grønne virksomheder er altafgørende for den grønne omstilling – men at det i dag sker i alt for lille omfang.

“Vi ved, at for at begrænse den globale opvarmning til et acceptabelt niveau har vi brug for en kraftig reduktion af CO2-udledningerne, og det fordrer mobiliseringen af private investeringer på en meget stor skala,” sagde Felix Suntheim, ekspert i finansiel stabilitet hos IMF og medforfatter af rapporten.

Læs også: Bæredygtige fonde kan stadig indeholde investeringer, der langt fra vil kunne klassificeres som grønne

I rapporten anslås den samlede kapital i bæredygtige fonde på verdensplan at udgøre 3,6 billioner dollar i 2020. Men hvis verden skal opnå klimaneutralitet inden 2050, er der ifølge IMF brug for op til 20 billioner dollar i tilførsel til bæredygtige investeringsfonde over de næste to årtier.

Det kalder på politisk handling, mener IMF. Myndighederne skal være med til at verificere de grønne virksomheder, så de er lettere at få øje på og investere i. De foreslår ligeledes skattelettelser målrettet de grønne fonde, som et redskab til at hjælpe de grønne investeringer på vej.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere