22.05.2015 | Kommunikation
Indien modarbejder kritiske ngoer
Den indiske regering mener, at investorer skræmmes væk af ngoernes kritik af landets arbejds- og miljøforhold. Det truer landets økonomiske vækst, og derfor modarbejder regeringen nu direkte ngo'erne, vurderer Indien-forsker.
Mange tusinde udenlandske ngo'er føler sig modarbejdet af Indiens regering. Og i løbet af den seneste måned har landets indenrigsministerium afvist registreringstilladelser fra op mod 9.000 ngoer, der er helt eller delvist finansieret af udlandet, skriver politiken.dk.
Læs også: Indisk arbejdsreform åbner op for mere børnearbejde
En af de ngoer, der bliver modarbejdet af den indiske regering, er Greenpeace. Den aktivistiske miljøorganisation har fået lukket alle sine indiske bankkonti og står nu for første gang over for at blive udelukket fra et land. Organisationen mener, at det skyldes en kritik af Indiens kulkraftindustri.
Selv begrunder den indiske regering de mange afviste registreringstilladelser med, at organisationerne ikke har videregivet regnskabsoplysninger om deres udenlandske donationer, som de er forpligtet til, og derfor har overtrådt en lov, der skal beskytte landet mod politisk indflydelse fra udlandet.
Men den begrundelse køber hverken Greenpeace eller Ravinder Kaur, Indien-forsker og leder af Center for Globale, Sydasiatiske Studier på Københavns Universitet.
Trussel for økonomisk fremgang
Ifølge Indien-forskeren anser den indiske regering nemlig de kritiske ngoer som en trussel mod landets økonomiske fremgang.
Regeringen opfatter kulindustrien som helt afgørende, og enhver kritik tolkes som en trussel mod den økonomiske vækst, siger hun til politiken.dk.
At den indiske regering anser de udenlandske ngoer som en trussel bakkes op af en hemmeligstemplet regeringsrapport, som Politiken er i besiddelse af. Af rapporten fremgår det, at de udenlandske ngoers arbejde har en negativ indvirkning på Indiens bruttonationalprodukt. Desuden fremgår det, at kritik fra Greenpeace og Amnesty International har fået investorer til at trække sig fra landet.
Læs også: Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej
Den indiske regering har for nylig indefrosset pengeoverførsler på tre millioner kroner til Amnesty Internationals indiske afdeling.
-SSM
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

De grønne ungdomsbevægelser planlægger lokale fremstød
Corona-pandemien har sat en stopper for de større demonstrationer, hvilket har fået de grønne ungdomsbevægelser til at tænke i nye baner, for at komme igennem til regeringen.
Menneskerettigheder

Nemlig.com har ansvaret for chaufførerne, selvom de ikke er direkte ansat i virksomheden, viser en vurdering fra Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet vurderede allerede i 2019 at Nemlig.coms chauffører er at betragte som ansatte i virksomheden, til trods for at de er ansat af en selvstændig vognmand og ikke direkte af Nemlig.com.
Klima, miljø og energi

Fashion Revolution Week har dansk designer på programmet
I forbindelse med Fashion Revolution Week fremhæver verdens største aktivistiske bevægelse i modebranchen, Fashion Revolution, danske Maja Brix for hendes arbejde med transparens og ansvarlige produktionsformer.
Menneskerettigheder

Bestseller sætter produktion i Myanmar på standby ovenpå etisk dilemma
Urolighederne i Myanmar har fået Bestseller til at sætte ordrer midlertidigt på standby i hele landet. Tøjgiganten ønsker dog ikke at opsige samarbejdet med de potentielt involverede fabrikker.
Samfund

Danmark skal handle langt mere strategisk, når det kommer til grønne investeringer i udlandet, mener ekspert
Den danske pensionssektor vil investere 350 milliarder kroner i grønne teknologier inden 2030. De skal investeres rigtigt, så det gavner dansk eksport og skaber danske arbejdspladser.
Klima, miljø og energi

Apple lancerer fond der skal støtte skovbrugsprojekter
Som et led i Apples egen klimastrategi lancerer koncernen nu en ny fond, der gennem blandt andet genoprettelse af ødelagte naturområder, skal opsamle store mængder CO2 fra atmosfæren.