22.05.2015  |  Kommunikation

Indien modarbejder kritiske ngo’er

Den indiske regering mener, at investorer skræmmes væk af ngo’ernes kritik af landets arbejds- og miljøforhold. Det truer landets økonomiske vækst, og derfor modarbejder regeringen nu direkte ngo'erne, vurderer Indien-forsker.

Mange tusinde udenlandske ngo'er føler sig modarbejdet af Indiens regering. Og i løbet af den seneste måned har landets indenrigsministerium afvist registreringstilladelser fra op mod 9.000 ngo’er, der er helt eller delvist finansieret af udlandet, skriver politiken.dk.

Læs også: Indisk arbejdsreform åbner op for mere børnearbejde

En af de ngo’er, der bliver modarbejdet af den indiske regering, er Greenpeace. Den aktivistiske miljøorganisation har fået lukket alle sine indiske bankkonti og står nu for første gang over for at blive udelukket fra et land. Organisationen mener, at det skyldes en kritik af Indiens kulkraftindustri.

Selv begrunder den indiske regering de mange afviste registreringstilladelser med, at organisationerne ikke har videregivet regnskabsoplysninger om deres udenlandske donationer, som de er forpligtet til, og derfor har overtrådt en lov, der skal beskytte landet mod politisk indflydelse fra udlandet.

Men den begrundelse køber hverken Greenpeace eller Ravinder Kaur, Indien-forsker og leder af Center for Globale, Sydasiatiske Studier på Københavns Universitet.

Trussel for økonomisk fremgang
Ifølge Indien-forskeren anser den indiske regering nemlig de kritiske ngo’er som en trussel mod landets økonomiske fremgang.

”Regeringen opfatter kulindustrien som helt afgørende, og enhver kritik tolkes som en trussel mod den økonomiske vækst”, siger hun til politiken.dk.

At den indiske regering anser de udenlandske ngo’er som en trussel bakkes op af en hemmeligstemplet regeringsrapport, som Politiken er i besiddelse af. Af rapporten fremgår det, at de udenlandske ngo’ers arbejde har en negativ indvirkning på Indiens bruttonationalprodukt. Desuden fremgår det, at kritik fra Greenpeace og Amnesty International har fået investorer til at trække sig fra landet.

Læs også: Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej

Den indiske regering har for nylig indefrosset pengeoverførsler på tre millioner kroner til Amnesty International’s indiske afdeling.  

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere