18.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Indien står over for LED-lysende fremtid

Indiens energiminister vil udskifte alle landets gadelamper til LED inden for de næste to år. Rundt regnet er der tale om 35 millioner lamper.

Indien ser ud til at få en LED-lysende fremtid. Landets energiminister har nemlig annonceret, at samtlige gadelamper skal udskiftes til LED inden for to år. Ifølge energinyhedssiden Clean Technica er der tale om cirka 35 millioner lamper, skriver Ingeniøren.

Læs også: Verdens første CO2-neutrale lufthavn ligger i Indien

Årlig besparelse på 850 millioner
Tilsammen forbruger de 35 millioner gadelamper 3.400 MW strøm, hvilket kan reduceres til 1.400 MW ved udskiftningen til LED. Ifølge regeringens beregninger giver det en årlig besparelse på 850 millioner dollars.

Læs også: Indien modarbejder kritiske ngo’er

I Indien udgør belysning 18 procent af det samlede elforbrug, mens det globale gennemsnit ligger på 13 procent. Men efter udskiftningen til LED kan Indien komme på niveau med det globale gennemsnit. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere