25.01.2019  |  Medarbejder

Initiativ for unge med autisme får 10 millioner kroner

Klart til start-initiativet, der drives af Fonden Unges får nu støtte fra både A. P. Møller Fonden og Velux Fonden. Initiativet skal hjælpe unge med autisme til at komme i fast arbejde.

Det bliver nu muligt for endnu flere unge med autisme at få en fastansættelse i en privat virksomhed, skriver Fonden Unges i en pressemeddelelse. Det sker, fordi initiativet ’Klar til start’ modtager omtrent 10 millioner kroner i støtte.

Pengene kommer fra den A. P. Møllerske Støttefond samt Velux Fonden, som har valgt at støtte med henholdsvis 6.755.000 kroner og 3.265.000 kroner i en treårig periode fra 2019 til 2021.

Læs også: Danmarks håndværkere støtter udsatte børn og unge

Det er Fonden Unges der står bag Klar til start-projektet i samarbejde med 11 autisme- og beskæftigelsesorganisationer. Og de cirka 10 millioner støttekroner skal hjælpe med at flere borgere med autisme undgår et liv på offentlig forsørgelse.

Værktøjer der hjælper på arbejdspladsen

Klar til start er et opkvalificeringsforløb målrettet flertallet af unge med en autismediagnose, der intellektuelt befinder sig på et moderat til normalt funktionsniveau. Gennem et individuelt forløb med en vejleder bliver de unge både arbejdsprøvet og får teknikker til at håndtere sit autismehandicap i arbejdssituationer.

”Unge med autisme har masser at bidrage med, men skal have de rigtige muligheder for at mestre livet. Klar til start er en stærk platform for hjælp til selvhjælp – et princip, som står helt centralt i den A.P. Møllerske Støttefonds fokusområde ”Livsmestring, uddannelse og arbejde”, siger Katja Teilmann, sekretariatsleder for Støttefondens sociale initiativ.

Ved starten af forløbet får de unge en garanti for fastansættelse hos en af projektets private virksomhedspartnere, og når forløbet afsluttes, bliver kursisten umiddelbart efter fastansat i den pågældende virksomhed, typisk i fleksjob.

Læs også: CSR-stafet skal få flere af Horsens virksomheder til at tage et socialt ansvar

Livsændrende effekt

”Velux Fonden har støttet opstarten og udviklingen af Klar til start siden 2015. Det er vores ønske, at de nye bevillinger vil styrke den fortsatte udvikling og effektivisering af projektets indsats for unge med autisme, så kommunerne vil visitere endnu flere unge til de træningspladser, som private virksomheder stiller til rådighed”, siger Jimmie Gade Nielsen, fondsrådgiver på det sociale område i Velux Fonden.

Og Fonden Unges siger pænt tak: 

”Vi er meget taknemmelige for, at Den A.P. Møllerske Støttefond og Velux Fonden har valgt at give os muligheden for at hjælpe mange flere unge med autisme til at få et fast job. Vi har set så mange gange, hvilken livsændrende effekt, det har, når en ung mand eller kvinde begynder i et Klar Til Start-forløb og efterfølgende bliver ansat i en virksomhed” siger Britta Bak, direktør for Fonden Unges, og tilføjer:

”Det at tjene sine egne penge og være en del af et kollegialt fællesskab giver dem ikke blot indhold i hverdagen, det giver dem også et fundament til på alle planer at klare sig langt bedre, end hvis de var forblevet på offentlig forsørgelse”.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere