23.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Initiativet ’Fly Responsibly’ skal forene flybranchen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Luftfartsindustrien stræber efter bæredygtig flytrafik. Arbejdet udføres dog oftest i eget regi, hvilket betyder, at omstillingen risikerer at tage længere tid. Som en reaktion på det har KLM initieret ’Fly Responsibly’ for at opfordre branchen til at tage ved lære af hinanden, dele deres best practice og inspirere til samarbejde.

Der er ingen tvivl om, at fly er, og fortsat vil være, et vigtigt transportmiddel. Det er enkelt, effektivt og bekvemt, men det skal være mere bæredygtigt. Noget alle seriøse flyselskaber arbejder aktivt med.

Med initiativet Fly Responsibly håber KLM at forene branchen og inspirere til vidensdeling og samarbejde om bæredygtighed og forskning. Platformen fungerer som et videnscenter med best practice fra KLM.

– KLM er 14 år i træk blevet rangeret som et af verdens mest bæredygtige flyselskaber. Vi er involverede i etableringen af en fabrik til bioflybrændstof i Holland, og vi undersøger mulighederne for at gøre det samme i Sverige.

Vores vidensbank om, hvordan branchen kan blive mere bæredygtig, er stor, men vi ved, at andre også er. Hvis omstillingen skal fremskyndes, må vi turde samarbejde på tværs af grænserne.

Alene er ingen stærk, og Fly Responsibly er forhåbentlig begyndelsen på noget godt, siger Paul Terstegge, nordisk chef for KLM.

Som et led i Fly Responsibly åbner KLM også op for sit klimakompensationsprogram CO2ZERO for andre flyselskaber og interessenter til at deltage helt uden ekstra omkostninger eller krav til KLM-mærkning. Alt for at fremme mere miljøvenlige flyrejser.

- Bæredygtig udvikling inden for luftfartsindustrien er ikke et ”enmandsshow”. Det påvirker alle, og der sker først reelle fremskridt, når man går i samme retning.

Derfor opfordrer vi med Fly Responsibly andre til at deltage i vores CO2ZERO-program uden omkostninger eller krav til KLM-mærkning og blive partnere i vores program for bioflybrændsel, siger Pieter Elbers, vicedirektør for KLM.

Mere fra KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines

https://www.klm.com/home/dk/da

For KLM Royal Dutch Airlines, sustainable enterprise means focusing on the themes we can influence most, contributing to the Sustainable Development Goals (SDGs) of the United Nations.In addition to our efforts to reduce our environmental footprint, we invest in the reduction of CO2 emissions through the use of biofuel and by means of weight reduction, among other things.Wherever possibl…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere