08.10.2019  |  Kommunikation

KLM fylder 100 år

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et århundrede med innovation inden for luftfartsindustrien

I 1919 grundlagde den hollandske luftfartspioner Albert Plesman fremtidens luftfart. Han havde en vision om et netværk, der forener mennesker. I dag, hundrede år senere, forbinder KLM verdens hjørner og har den førende position inden for luftfartsindustriens arbejde med bæredygtighed.

KLM er en stolt hundredårig, der har meget at fejre på sin fødselsdag – og frem for alt vil vi gerne takke de fem millioner passagerer, der hvert år flyver med os fra de nordiske lande. Vi vil fortsætte med at sætte vores præg på luftfartsindustrien og påtager os store og interessante forpligtelser inden for industriens store udfordring med at skabe mere bæredygtigt luftfart, ”siger Paul Terstegge, Nordenchef for Air France-KLM.

KLM har meget at være stolte af i sin hundredeårs historie. I 1990 åbnede KLM Miljøcenter, og siden da har fokus været på bæredygtighed. Dette blev for nyligt fremhævet i dette års udgave af Dow Jones Sustainability Index, hvor KLM sammen med Air France blev udnævnt til verdens mest bæredygtige flyselskab for 13. gang.

Allerede for ti år siden gennemførte KLM den første flyvning med bæredygtigt brændstof, og året før introducerede vi CO2ZERO, et program for klimakompensation for vore rejsende. Tidligere i år indgik KLM et partnerskab om Europas første bæredygtige flybrændselsanlæg. Anlægget, som er beliggende i Holland, vil stå klar i 2022 og have en årlig produktion på 100.000 tons bæredygtigt flybrændstof.

Initiativ til en bæredygtig fremtid inden for luftfart
I juni i år præsenterede KLM initiativet "Fly Responsibly", hvor virksomheden forpligter sig til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid inden for luftfartsindustrien. Initiativet omfatter samtlige af KLMs eksisterende og fremtidige bæredygtighedsinitiativer, men opfordrer også industri og andre flyselskaber, forbrugere og erhvervskunder til at deltage og bidrage.

Sammen med Delft University of Technology deltager KLM også i udviklingen af Flying V - en ny, mere brændstofeffektiv flytype. I løbet af oktober fremvises for første gang en model af det nye fly samt en fuld skala sektion af kabinen, på KLM Experience Days i Schiphol lufthavn uden for Amsterdam.

Fakta om KLM i de nordiske landeKLM har også en lang historie i de nordiske lande. Den første flyvning til Sverige fandt sted i 1920. Fem år senere fløj KLM også til Danmark. I 1939 begyndte vi også at flyve til Norge og Finland.

For spørgsmål, kontakt venligst:
Carina Bergqvist, Brand Manager og PR, Air France-KLM
Tlf: 076 878 75 59, e-mail: carina.bergqvist@klm.com

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere