International anerkendelse: Forbo optaget i World Green Building Council’s Corporate Advisory Board
Forbo har længe deltaget i klimadebatten om en mere bæredygtig bygningsindustri. Nu bliver stemmen løftet til et højere niveau med en plads i World Green Building Council’s Coporate Advisery Board. Et partnerskab, der skal realisere branchens klimamål.
”Forbo har demonstreret et stærkt lederskab for vejen mod en mere bæredygtig bygge- og anlægspraksis. De kommer med en stærk ekspertise, som vil være et stort aktiv for os, og vi ser frem til samarbejdet i det kommende år, så vi kan udvide bæredygtige bygninger til alle – overalt,” siger Christina Gamboa, CEO i World Green Building Council.
Handlingerne skal følge med
Hos Forbo Flooring er den strategiske retning klar – og den er grøn med et ambitiøst bæredygtighedsprogram, der løber over de næste fem år. Alle produkter, særligt Forbos grønne spydspids, linoleumsgulvet Marmoleum, bliver løbende justeret og bedømt ud fra bæredygtige parametre. Det sker blandt andet gennem innovative processer på fabrikkerne, hvor cirkulær økonomi er en del af tankegangen og beslutningerne.
Alle Forbos forsyninger i produktionen er desuden SA8000-certificeret. Et stempel, der sikrer, at alle i forsyningskæden fra medarbejder til leverandør skal leve op til sociale standarder.
”Vi sætter en ære i at gå ud over, hvad reglerne kræver. Derfor ser vi også et stort potentiale i aktivt at deltage i debatten og samtalen uden for vores egne vægge, og det kommer vi til med pladsen i World Green Building Council CAP. Vi tror på, at et samarbejde i den her kaliber kan være med til at skabe reelle løsninger i byggebranchen, så vi sammen kan opnå CO2-reduktioner, cirkulære forretninger og bedre indeklimaer,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark.
Forbo Flooring Systems skal med partnerskabet bl.a. være med til at arrangere ’Built Environment Day’ på det næste globale klimatopmøde i november 2021.
Om World Green Building Council (WGBC) og Forbo Flooring Systems (FFS)
WGBC er en NGO og medlem af FN’s Global Compact-netværk. De samarbejder med virksomheder, organisationer og regeringer om at nå ambitionerne i Paris-aftalen samt FN's globale mål for bæredygtig udvikling.
Gennem forskning, seminarer og kampagner er ambitionen at omlægge bygge- og anlægssektoren med fokus på tre områder: klima; sundhed & velvære; ressourcer & cirkularitet. Midlet er at skabe opmærksomhed, tilføje viden, kombinere netværk og gøre dialogen i branchen bedre.
WGBC fokuserer i 2021 på at koordinere ’Built Environment Day’ på verdens næste klimatopmøde i november 2021. Målet er at demonstrere, hvordan virksomheder og regeringer kan katalysere løsninger på klimakrisen.
WGBC er til stede med lokale afdelinger af grønne bygningsråd i 70 lande. FFS har nu et bestyrelsesmedlem med i Norge og har desuden lokalt medlemskab i Holland og USA.
Denne artikel er del af et tema:
I fokus: bæredygtigt byggeri 2021
Mange nye tilbud og krav til at gøre bygninger og branchen mere bæredygtig vælder frem i form af certificeringer, bygningsreglementsændringer, materialer og cirkulære modeller. Vi ser på, hvor der kan sættes ind og hvem har gode løsninger?