04.03.2018  |  Klima, miljø og energi

International Garden er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Indhold fra partner Hvad er dette?

International Garden er et natursocialt projekt, hvor internationale børnefamilier i fællesskab dyrker og høster økologiske grøntsager. Om initiativet vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts.

International Garden er et natursocialt projekt, hvor internationale børnefamilier i fællesskab dyrker og høster økologiske grøntsager og blomster. Om initiativet vinder prisen, eller om det bliver en af de to andre nominerede kandidater, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts på Odense Rådhus

International Garden øger gennem friluftsoplevelser internationale familiers tilhørsforhold til Odense og styrker derudover både børnene og forældrenes sociale relationer.

Omdrejningspunktet for aktiviteterne i International Garden er, at de internationale børnefamilier dyrker grøntsager og blomster i fællesskab. I hele processen fra jord til bord tænkes miljøhensyn ind, fortæller Susan Urbanus, organizer ved International Garden:

- I vores aktiviteter er miljøhensynet vigtigt. Så når vi dyrker, gør vi det økologisk og så har vi også fokus på for eksempel madspild, vandforbrug og biodiversitet. Men den sociale del er også meget vigtigt. Så vi er et godt eksemplet på et initiativ, hvor social og miljømæssig bæredygtighed går hånd i hånd, fortæller Susan Urbanus.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over projektets brede fokus:

- De fællesskaber der opstår mellem de deltagende internationale børnefamilier, synes jeg er meget værdifulde. Og så glæder det mig, at den sociale indsats i haven også er med til at løfte en miljødagsorden. Det er jo netop det, at bæredygtighed går ud på, siger Peter Rahbæk Juel.

International Garden har tidligere vundet en andenpladsen i den landsdækkende konkurrence Urban Biodiversity

in Action i kategorien Urban Nature School Project og projektet er også blevet nomineret til Best of Odense – Pindleprisen 2016. International Garden gennemfører aktiviteterne i tæt samarbejde med bl.a. Haver til Maver Odense/Skolehaven Falen, International Community Odense og SDU International Club.

To andre aktører er nominerede til bæredygtighedsprisen. Det er henholdsvis UngOdense for det bæredygtige udviklingsprojekt Læring for fremtiden og ReMida Center Odense, som er et center for kreativt genbrug af overskudsmaterialer.

Overrækkelse af prisen
Torsdag d. 22. marts, kl. 15-17 på Odense Rådhus, hvor de tre nominerede vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Yderligere info og tilmelding efter "først til mølle" princippet via: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du særlige behov (fx for døvetolk eller lignende).

Yderligere oplysninger:

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk
Christina Jo Larsen, kommunikationskonsulent, Odense Kommune, tlf. 5136 0041 / chjla@odense.dk

Susan Urbanus, organizer, International Garden: tlf. 81 94 32 81 / susan.urbanus@gmail.com

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtige byer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere