I fokus: bæredygtige byer

I verdens jagt på et bedre klima, renere luft og sundere mennesker, er klodens byer altafgørende. Her fortæller danske og udenlandske eksperter og partnere på CSR.dk om ny teknologi, tendenser og målsætninger, der skal skubbe udviklingen i den bæredygtige retning.

Klima, miljø og energi

Automatic Generation of Product Declarations

Life Cycle Assessments (LCA) and Environmental Product Declarations (EPD) provide companies with many advantages, including optimization of products and manufacturing processes and support for marketing. Companies want to know how they can generate EPDs quickly and efficiently, particularly for large product portfolios or numerous customer-specific solutions. Automated processes which fulfill such requirements are now available to help companies incorporate LCAs in their core business and generate individual EPDs quickly, flexibly and efficiently.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

International Garden er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

International Garden er et natursocialt projekt, hvor internationale børnefamilier i fællesskab dyrker og høster økologiske grøntsager. Om initiativet vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts.

Indhold fra partner

Samfund

Arkitekter har et stort ansvar for at skabe bæredygtighed i byerne

Danmark skal være det gode eksempel på byer med klimatilpassede bygninger, og her har arkitekterne en vigtig rolle som leverandører af innovative løsninger, mener Arkitektforeningens konstituerede direktør, Annette Blegvad. Konference i København i 2023 skal være ekstra drivkraft.

Klima, miljø og energi

Belysningsstolper i komposit til gader, parker og pladser

En belysningsstolpe i kompositmateriale er et vindende materialekoncept, der er perfekt i forhold til holdbarhed, miljø, sikkerhed og ergonomi, og samtidig giver nye muligheder for lysdesign i uderummet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lyset går ud, når du er gået forbi og tænder igen, hvor du er på vej hen.

-Nyeste teknologi sikrer at solcelledreven lys kan klare sig igennem selv de mørkeste vinterdage.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

UPCYCLE STUDIOS

For flere mennesker er døgnet ikke på samme måde som tidligere opdelt i klare kategorier - og drømmen om det gode liv handler om at leve, bo og arbejde efter en friere rytme end den velkendte 09 til 17. Fleksibilitet, symbiose, udveksling og ressourceeffektivitet er højt på dagsordenen for mange danskere. Derfor ser vi, at alternative måder at tænke levevis og samfundsstruktur på, skyder frem. Deleøkonomiens fremdrift er et fint eksempel på denne tendens.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

The Best Cities are Designed With Knowledge

When creating the best liveable cities of tomorrow, we as architects need to work with a strong knowledge of microclimate, bring originality in our approach to building functionality and focus on community thinking. Here are three steps to the future city based on our work methods.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

The More Sustainable IKEA Store Opens

Henning Larsen has consulted IKEA in the process of making the world’s most sustainable IKEA store. Yesterday, it opened in Kaarst, Germany, as a pilot project

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye tal fra norsk skole påviser effekten af hybridventilation: sparer 342.000 kWh om året

Mesterfjellet Skole i Larvik, Norge slog for to år siden dørene op til første skoledag med en vision om at være en bæredygtig skole, blandt andet gennem brugen af hybrid ventilation. Nu viser nye energimålinger, at skolen sparer mere end 342.000 kWh om året svarende til omtrent 330.030 norske kroner i elforbrug ift. gældende regler i TEK10. Samme besparelse ville være på cirka 684.000 kroner i Danmark grundet andre elpriser.

Indhold fra partner

Samfund

Bedre naboskab og hjælp til udsatte unge

I 2007 fik det almene boligbyggeri Rosenhøj i det sydelig Aarhus prædikatet ghetto. Men en gennemgribende renovering af blokkene og udearealer har været med til at gøre området mere attraktivt. En helhedsplan har åbnet området op og skabt mere kontakt mellem beboerne og i processen er lokale unge blevet tilbudt jobs og lærepladser i byggeriet. I dag er der faldende antal fraflytninger, voksende ventelister og mindre kriminalitet i Rosenhøj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Riget i Midten vil have renere metropoler

Migrationen fra land til by er enorm i Kina, så for at håndtere de medfølgende udfordringer på bæredygtig vis, har landet sat gang i en mindre revolution for at gøre byområderne både smartere og renere. Teknologi er en vigtig del af ligningen.

Samfund

Den bæredygtige by er smart

Bæredygtighed sneg sig ind i stort set alle sessioner på årets store smart city-event, Nordic Edge, og det er ikke tilfældigt. Teknologiens potentiale for at gøre vores byer bedre, renere, mere effektive og socialt inkluderende er nemlig kolossalt.

Samfund

Den bæredygtige by skal først og fremmest være god at bo i

For Rambøll handler det at bygge bæredygtigt langt fra kun om CO2 og energiforbrug; byen skal være til at leve i både socialt, fysisk og mentalt for de mennesker, der udgør dens kerne. Kort og godt: liveable. Bygherren skal bare overbevises.

Kommunikation

Arkitema tegner fællesskab, læring og bæredygtighed ind i nye kollegier

Arkitema Architects har i samarbejde med PFA Pension udviklet et nyt kollegiekoncept for de fire nye kollegier, PFA vil opføre i København, Odense, Aarhus og Aalborg i anledning af pensionsselskabets 100-års jubilæum. Det første kollegie kommer til at ligge i Odense, og her kan de studerende se frem til et byggeri, der tilgodeser fællesskab og bæredygtighed i et stærkt læringsmiljø.

Indhold fra partner

Kommunikation

Ny e-bog sætter fokus på bæredygtigt byggeri med naturlig ventilation

WindowMaster har for nyligt lanceret en gratis e-bog, der udforsker effekten, fordelene og udfordringerne ved brugen af naturlig ventilation. Det er en ligetil guide til arkitekter og andre fra byggebranchen, der er interesserede i hvorfor og hvordan man kan designe bæredygtige bygninger med naturlig ventilation, og hvad man skal tage med i sine overvejelser, når man vælger denne type ventilationsløsning. E-bogen er på engelsk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

RESSOURCERÆKKERNE

Urbaniseringen er en aktuel tendens, der rummer både potentialer og udfordringer. Vi flytter i stigende grad væk fra landdistrikterne og mod de store byer, der støt bliver større. Nye spændende boligområder udvikles omkring de store byer, men hvad sker der med de fraflyttede boliger? Når de tomme boliger ikke videresælges, efterlades de ofte til forfald og i sidste ende nedrivning. Det resulterer i, at en stor materialemængde går til spilde.

Indhold fra partner

Samfund

Bæredygtighed skal give livskvalitet i byerne

Det er ikke kun verdens megabyer, der skal være bæredygtige, de mindre skal samme vej for at sikre deres indbyggere et ordentligt liv. Og det kommer ikke af sig selv, siger Realdanias direktør, Jesper Nygård.

Klima, miljø og energi

How to reduce pollution with urban design

As architects and urban designers, we need to take responsibility for the health and well-being in our cities. By combining a human and holistic approach with hardcore knowledge, we can create healthier cities. One of the tools is a strategic use of microclimatic analysis to improve the air quality. Here’s how.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Banebrydende ventilationsløsning tegner lovende for grøn omstilling

WindowMaster går, sammen med to projektpartnere og Aalborg Universitet, i spidsen for den grønne omstilling i byerne med deres prisvindende projekt, der kan reducere energiforbruget til køling i kontorbygninger med op til 90% i et typisk 2020-byggeri.

Indhold fra partner

Kommunikation

Smart (City) bænken - Oplad din mobiltelefon eller el-cykel på en bænk i parken eller ved domicilet

Bænke i byrummet, tilbyder et sted at stoppe op, holde pause og evt. socialisere sig med andre. Hvorfor ikke også bruge tiden til samtidigt at oplade mobiltelefonen eller el-cyklen? I flere byer rundt om i verden, findes der nu soldrevne smarte bænke med USB-porte eller netstik til opladning af batterier på mobile enheder samt udstyret med sensorer til måling af miljø- og mobilitetsdata.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Den bæredygtige butik skal også være rar at handle i

Mange butikskæder og detailforhandlere gør meget ud af at passe på klimaet og samfundet omkring dem, mens de ofte overser den fysiske atmosfære i selve forretningerne. Det forsøger et italiensk firma at rette op på.

Samfund

Danske byer som bæredygtige forbilleder

Byer som København og Vejle nævnes som internationale eksempler på, hvordan bæredygtighed kan gribes an i praksis, både klimamæssigt, i transportregi og socialt samt på planlægningsniveau.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere