19.10.2017  |  Klima, miljø og energi

UPCYCLE STUDIOS

Indhold fra partner Hvad er dette?

For flere mennesker er døgnet ikke på samme måde som tidligere opdelt i klare kategorier - og drømmen om det gode liv handler om at leve, bo og arbejde efter en friere rytme end den velkendte 09 til 17. Fleksibilitet, symbiose, udveksling og ressourceeffektivitet er højt på dagsordenen for mange danskere. Derfor ser vi, at alternative måder at tænke levevis og samfundsstruktur på, skyder frem. Deleøkonomiens fremdrift er et fint eksempel på denne tendens.

Hvordan kan deleøkonomien manifestere sig i fysiske rum?
Under udviklingen af Upcycle Studios har vi taget afsæt i deleøkonomien, fordi grundideen om adgang frem for ejerskab behandler indtil flere essentielle aspekter af bæredygtig udvikling. Deleøkonomien tager fat om et af de vigtigste miljømæssigt bæredygtige tiltag - at dele ressourcer. Når vi deler ressourcer, opstår der også lettere fællesskaber i de delende miljøer. Og desuden gavner deleøkonomien både forbruger og ejers økonomi.

Et fleksibelt og bæredygtigt projekt
Hovedgrebet for projektet er opstået af den rå bymæssige kontekst, men især også af de fremherskende tendenser i samfundet - ikke blot for at få boligerne til at falde naturligt ind i omgivelserne, men også fordi det harmonerer med en ny bæredygtig måde at leve på.

Med Upcycle Studios gør vi således begreber som symbiose, ressourceudnyttelse, og deleøkonomi til boligens grundsten. Dette kommer blandt andet til udtryk igennem den ekstreme grad af fleksibilitet, der er udviklet til projektet - og som sikrer den bedst mulige udnyttelse af boligerne i alle døgnets timer samt tilpasser sig beboernes forskellige faser i livet.

Det betyder, at Upcycle Studios er en bolig, der kan anvendes som en kombineret bolig og værksted for kreative, selvstændige eller iværksættere. Boligen kan også anvendes som én bolig i sit fulde omfang for store familier. Eller den kan inddeles i to selvstændige afdelinger, der giver mulighed for at leje den ene afdeling ud - og samtidig udvide kredsen af bekendtskaber i de perioder i livet, hvor der ikke er behov for mange værelser.

Livskvalitet gennem fællesskab
Livskvaliteten i Upcycle Studios er udviklet ud fra en devise om, at ”fællesskabet trives bedst, hvis der er plads til individet”. Det handler om et stærkt fællesskab og naboskab, der ikke går ud over individets muligheder for privatliv og egen udfoldelse - og det handler om deleøkonomi. De seneste års opblomstring af deleøkonomien viser os, at det ikke kun er enormt praktisk at lade ressourcer, der ellers står ubrugte hen, blive sat i brug af andre end ejeren - det medfører også en økonomisk gevinst for alle.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtige byer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere