UPCYCLE STUDIOS

For flere mennesker er døgnet ikke på samme måde som tidligere opdelt i klare kategorier - og drømmen om det gode liv handler om at leve, bo og arbejde efter en friere rytme end den velkendte 09 til 17. Fleksibilitet, symbiose, udveksling og ressourceeffektivitet er højt på dagsordenen for mange danskere. Derfor ser vi, at alternative måder at tænke levevis og samfundsstruktur på, skyder frem. Deleøkonomiens fremdrift er et fint eksempel på denne tendens.

19.10.2017

CSR.dk

Hvordan kan deleøkonomien manifestere sig i fysiske rum?
Under udviklingen af Upcycle Studios har vi taget afsæt i deleøkonomien, fordi grundideen om adgang frem for ejerskab behandler indtil flere essentielle aspekter af bæredygtig udvikling. Deleøkonomien tager fat om et af de vigtigste miljømæssigt bæredygtige tiltag - at dele ressourcer. Når vi deler ressourcer, opstår der også lettere fællesskaber i de delende miljøer. Og desuden gavner deleøkonomien både forbruger og ejers økonomi.

Et fleksibelt og bæredygtigt projekt
Hovedgrebet for projektet er opstået af den rå bymæssige kontekst, men især også af de fremherskende tendenser i samfundet - ikke blot for at få boligerne til at falde naturligt ind i omgivelserne, men også fordi det harmonerer med en ny bæredygtig måde at leve på.

Med Upcycle Studios gør vi således begreber som symbiose, ressourceudnyttelse, og deleøkonomi til boligens grundsten. Dette kommer blandt andet til udtryk igennem den ekstreme grad af fleksibilitet, der er udviklet til projektet - og som sikrer den bedst mulige udnyttelse af boligerne i alle døgnets timer samt tilpasser sig beboernes forskellige faser i livet.

Det betyder, at Upcycle Studios er en bolig, der kan anvendes som en kombineret bolig og værksted for kreative, selvstændige eller iværksættere. Boligen kan også anvendes som én bolig i sit fulde omfang for store familier. Eller den kan inddeles i to selvstændige afdelinger, der giver mulighed for at leje den ene afdeling ud - og samtidig udvide kredsen af bekendtskaber i de perioder i livet, hvor der ikke er behov for mange værelser.

Livskvalitet gennem fællesskab
Livskvaliteten i Upcycle Studios er udviklet ud fra en devise om, at ”fællesskabet trives bedst, hvis der er plads til individet”. Det handler om et stærkt fællesskab og naboskab, der ikke går ud over individets muligheder for privatliv og egen udfoldelse - og det handler om deleøkonomi. De seneste års opblomstring af deleøkonomien viser os, at det ikke kun er enormt praktisk at lade ressourcer, der ellers står ubrugte hen, blive sat i brug af andre end ejeren - det medfører også en økonomisk gevinst for alle.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: bæredygtige byer

I verdens jagt på et bedre klima, renere luft og sundere mennesker, er klodens byer altafgørende. Her fortæller danske og udenlandske eksperter og partnere på CSR.dk om ny teknologi, tendenser og målsætninger, der skal skubbe udviklingen i den bæredygtige retning.

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V