Intet nyt i regeringens bæredygtighedsplan
Regeringens bæredygtighedsstrategi får hug for at være ren opsummering og visionsløs. Kritikken kommer fra Danmarks Naturfredningsforening, Det økologiske Råd og Sønderborg Kommune.
Et bæredygtigt Danmark Udvikling i balance
Regeringens nye bæredygtighedsstrategi har fokus på tre dimensioner: økonomisk bæredygtighed, social bæredyghed og grøn bæredygtighed.
Her er et udpluk af målsætningerne fra regeringens plan:
Grøn bæredygtighed:
Danmarks udledning af drivhusgasser skal i 2020 være reduceret med 40 pct. set i forhold til udledningen i 1990.
Økonomisk bæredygtighed:
Regeringen vil løfte væksten i dansk økonomi med ekstra 40 mia. kr. frem mod 2020. Det skal ske gennem reformer og initiativer.
Social bæredygtighed:
Mindst 50 pct. af de udsatte børn og unge skal som 25-årige have gennemført en ungdomsuddannelse.
Kilde: Finansministeriet.
Regeringens nye bæredygtighedsstrategi Et bæredygtigt Danmark Udvikling i balance har fået en hård opstart. Danmarks Naturfredningsforening, Det økologiske Råd og Sønderborg Kommune beskylder regeringens strategi for at være visionsløs og uden nye tiltag. Det skriver information.dk.
Det er en opsummering af ting og initiativer, som regeringen allerede har gennemført, siger Christian Ege, sekretariatsleder hos Det Økologiske Råd, til information.dk.
Det Økologiske Råd er ikke ene om at hæfte sig ved regeringens manglende nytænkning. Dansk Naturfredningsforening efterlyser også nye initiativer i regeringens strategi.
Der er ingenting om den reelle udvikling i de udfordringer, vi står med. Det er en strategi, der kigger bagud, som nævner nogle af de mål, der allerede er vedtaget, men ellers er blottet for politiske visioner",siger Jens la Cour fra Dansk Naturfredningsforening.
Kritikken fortsætter hos Peter Rathje fra Sønderborg Kommune. Han står i spidsen for Sønderborg Kommunes Project Zero, der skal reducere Sønderborg-områdets CO2-udledning med 100 procent i 2029. Han kan heller ikke få øje på de politiske visioner, og han mener ikke, at politikerne udviser lederskab.
Peter Rathje hæfter sig særligt ved, at kommunerne ikke bliver presset nok af politikerne, når det kommer til at få installeret vindmøller. Han mener ikke, at kommunerne kommer i mål, hvis der ikke er et vedholdene pres fra kommunerne.
-SSM