30.04.2018  |  Samfund

Investering i environmental, social og governance (ESG), kan hjælpe aktive forvaltere med at differentiere deres produkter, og i sidste ende tilbyde investorer større værdi.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Investeringslandskabet udvikler sig, og kapitalforvaltere begynder at tilpasse deres fremgangsmåde, som reaktion på en generel tendens i retning af passiv forvaltning.

Da investeringslandskabet fortsætter med at udvikle sig, bør aktive forvaltere overveje ESG som et middel til at skabe øget velstand for deres kunder. Ved at inkorporere ESG-strategier i deres mix, kan kapitalforvaltere adskille sig fra passive ledelsesstrategier ved at give kunderne mulighed for at tilpasse deres porteføljer, baseret på respektive behov og præferencer.

Et holistisk produkt til markedet, hvor ikke kun et individuelt ESG-produkt eller værktøj inkluderes, vil give aktive forvaltere mulighed for at bruge deres unikke position til at forstå investorernes behov og for at skabe en robust investeringsstrategi. Et holistisk produkt bør integrere bæredygtighed i hele forretningen herunder: (1) ledelsesstyring; (2) en ESG-fokuseret investeringsstrategi (3) værktøjer; og (4) rapportering:

1. Fremme ESG-investeringer gennem ledelsesstyring
Levering af et effektivt og succesfuldt produkt til markedet kræver en veletableret ramme og ledelsesstyring. Med sådanne kan aktive forvaltere levere den ideelle blanding af ESG-datarapportering, værktøjer og aktivklasser, for løbende at udvide deres portefølje og etablere sig som førende aktører i branchen.

2. Introduktion til en ESG-fokuseret investeringsstrategi
I de seneste år er forskellige aktivklasser og investeringsvogne blevet konstrueret med det formål at give større tilpasning. Med denne øgede tilgængelighed af produkter kan en ESG-fokuseret investeringsstrategi konstrueres, samtidig med at investorernes mål og risikoprofil overvejes. Derudover kan aktive forvaltere bruge de private markeder til at få adgang til produkter, der har større virkning end passive ESG-instrumenter, som mangler denne fleksibilitet.

Kapitalforvalterne kan vælge mellem adskillige aktivklasser og investeringsselskaber til at forme deres investores ESG-investeringsstrategier afhængigt af deres mål og risikoprofil. Se eksempler på dette i artiklen Active investment strategies to capitalize on sustainability opportunities.

3. Forbedret værktøjer til ESG-investeringer
Digital innovation har udviklet kundernes forventninger til finansielle tjenester og investeringer. Investorer kræver flere værktøjer og uddannelsesmaterialer udover en forbedret brugeroplevelse. Institutionelle- og detailinvestorer kræver forbedret værktøjer inden for bæredygtig investering for at gøre dem i stand til at træffe mere velinformerede investeringsbeslutninger. Nogle aktører i branchen er allerede kommet med nye produkter, men med den fortsatte vækst i ESG-investeringer vil flere værktøjer og uddannelsesmaterialer fortsat fremkomme for at imødekomme den øgede efterspørgsel. Eksempler på analytiske værktøjer findes i artiklen Active investment strategies to capitalize on sustainability opportunities.

4. ESG-rapportering
Undersøgelser viser, at investeringer med ESG-overvejelser på lang sigt har en tendens til at overgå investeringer uden ESG-overvejelser. 
I det kommende årti er forventningen fra branchen, at institutionelle investorer vil presse ESG-rapportering til at blive en del af den lovgivningsmæssige dagsorden, og at virksomheder vil skulle medtage disse data i deres finansielle rapporter. Derfor vil kapitalforvaltere være bedre positioneret til at møde ændringer i rapporteringsstandarder af reguleringsorganer, hvis de allerede nu arbejder med ESG-overvejelser.

Gennem et holistisk produkt, der omfatter lederskab, en ESG-fokuseret investeringsstrategi, værktøjer og rapportering, har aktive forvaltere muligheden for at tilbyde kunder forbedret porteføljetilpasning baseret på kundernes præferencer. Læs mere i artiklen Active investment strategies to capitalize on sustainability opportunities.

Tags: EY

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer inden for klima- og miljøpåvirkning, sustainability rapporting, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomheders samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere